Afbeelding
(Foto: )

Gastvrij voor van alles en nog wat

Ik was best wel sceptisch toen De Hoekstee vijf jaar geleden werd omgebouwd tot Huis van de Wijk. Wat moest ik me daarbij voorstellen? Later maakte mijn aarzeling steeds meer plaats voor enthousiasme. Ik vind het prima zo, echt een warme plek waar je terecht kunt bij Welzijn op de Hoek voor van alles en nog wat. En pal naast de ruimte van het toch wel een beetje formele gebiedskantoor.

Van jong tot oud

Er is van alles te doen en ook uiterst gevarieerd. Alleen de afgelopen maand al. Het begon voor mij direct op 1 april met Tour de Chansons, die prachtige avond van de EHAV. Twee dagen later, op maandag 3 april, een gezellig diner bij Bij Mekaar. En daarna was er bijna iedere keer als ik er binnenliep wel wat. Computerclub, spreekuren voor wonen, financiën, toeslagen en mantelzorgers. Van voetbal met de jongerenwerker tot inloopspreekuur van een uitvaartverzorger. Worstelen en bingo voor de jeugd, yoga voor ouderen. En vorige week nog de koningsspelen voor de drie basisscholen. En ik schreef het al eerder: niemand hoeft problemen te hebben met z’n mobieltje of computer. Want ook daarvoor zijn er in het Huis van de Wijk helpende handen. Loop gerust even binnen, ik spreek uit ervaring. En is er op een gegeven moment voor iets geen deskundigheid aanwezig, dan vertellen ze in de foyer wel wie je daarvoor moet hebben.

Ook in mei weer van alles te doen

Als senior kreeg ik half april een brief met het gratis aanbod voor een weerbaarheidstraining. Eerst dacht ik dat het ging om een soort gevechtstraining, maar het betreft allerlei zaken waardoor 55-plussers in een onveilige situatie terecht kunnen komen. Financieel, op internet, op straat, maar ook alleen thuis.

Verder zijn er natuurlijk ook weer de avondvullende evenementen. Soms heel verrassend, zoals op 11 mei een lezing van Stichting KUnSTPLAATS in het kader van Eten Anders. Dan geeft Petri Jakobs zijn visie op voedsel. Ben erg benieuwd! Ja, en dan op 30 mei het Fitfestival. Het schijnt een gezellige dag te worden rond alles dat ons bezighoudt in het dagelijks leven. Gezondheid, bewegen, taal, vrije tijd, voeding, rondkomen en digitale problemen, maar ook de ontwikkeling van onze talenten. Allerlei zaken dus waar we in kleine kring over praten. Alleen dan niet thuis met buren, familie of vrienden, maar bij Welzijn op de Hoek, met deskundigen.


Roos