In de Hoekstee waren allerlei activiteiten zoals de opblaasbare kinderspelen.
In de Hoekstee waren allerlei activiteiten zoals de opblaasbare kinderspelen. (Foto: Tom van Ooijen)

Koningsdag met verschillende activiteiten

Koningsdag werd een zonovergoten dag met diverse activiteiten op verschillende locaties.

Door Tom van Ooijen

Stichting Waardevol had er, vooral vanwege de kosten, wederom voor gekozen het Oranjefeest in Huis van de Wijk de Hoekstee te houden. Begonnen werd met het ouderenontbijt, waar ruim 40 mensen aan deelnamen. Broodjes, koffie, melk, thee, fruit, liga, worst en kaas het was er allemaal. Een verrassing was dat de Event Band van Muziekvereniging Rotterdam aan Zee op het laatste moment het optreden te sponsoren, waardoor de bezoekers toch uit volle borst het Wilhelmus mee konden zingen.

Vervolgens gaven de springers van HSV 1946 een demonstratie op de airtumbling baan. Flik flakken, arabieren, salto’s en hoe de sprongen verder ook mogen heten kwamen in een razend tempo voorbij, waarbij de kinderen regelmatig op een uitbundig applaus van de aanwezigen konden rekenen.

Na het ontbijt en de demonstraties was het tijd de zaken in orde te maken voor de vrijmarkt, die officieel om 11.30 uur zou beginnen, Maar naar goede gewoonte zaten de eerste verkopers er al eerder, naar mate de ochtend vorderde kwamen er steeds meer deelnemers. Ook de spelen in de grote zaal en de springkussens konden toen in gebruik genomen worden en dat gebeurde dan ook vol enthousiasme door de kids. Rond 16.00 uur kwam er een einde aan de viering in de Hoekstee.

Ook in de speeltuin hadden de vrijwilligers, net als vorig jaar weer een en ander opgezet, zij het dat het hier buiten onder de stralende zon was. Niet alleen konden de kinderen gebruik maken van de gewone speeltoestellen, maar was er de mogelijkheid om een plekje op de buitenvrijmarkt te reserveren, kon je de Nederlandse vlag op je wang laten schminken en was er uiteraard een springkussen.

Het Hoekse Badje opende op Koningsdag de deuren en mensen konden naar hartenlust banen gaan trekken. Het was flink druk, een beetje zoals de koeien na de winter uit de stal de wei in mogen, was het voor de zwemmers “Yes we mogen weer.” Vrienden van het Hoekse Buitenbad zorgden voor een lekkere versnapering bij de koffie.

Kortom er was van alles te doen, je moest het echter wel even opzoeken. Een echt volksfeest zoals het vroeger in onze plaats was, is het echter nooit geworden.

In de Speeltuin was de vrijmarkt buiten.