Rechtszaak tegen Richard de Mos begonnen

Na 3,5 jaar is de rechtszaak tegen oud-wethouder en voorman van Hart voor Den Haag, Richard de Mos, eindelijk begonnen. Maandag arriveerde hij in een groen-gele limousine bij de rechtbank in Rotterdam. De Mos wordt samen met zeven anderen verdacht van corruptie, het schenden van het ambtsgeheim en het vormen van twee criminele organisaties. Bij aankomst toonde De Mos zich strijdbaar. Hij zei 'veel zin' te hebben in de rechtszaak. Eén van de beschuldigingen luidt dat De Mos in ruil voor donaties voor zijn partij ondernemers bevoordeeld zou hebben, onder andere bij de gunning van nachtontheffingen voor horecazaken. Volgens De Mos bedrijft hij echter  'ombudspolitiek' en gaat het hier niet om vriendjespolitiek. Voor het proces zijn tien zittingsdagen uitgetrokken.

Den Haag krijgt flexibele woonunits

De gemeente ontvangt 4.715.000 euro van het Rijk voor het bouwen van tijdelijke flexibele woonunits. Deze woningen zijn bedoeld voor mensen die snel een woning nodig hebben, zoals studenten, statushouders en mensen die vanuit een zorginstelling en de maatschappelijke opvang komen. Er komen in totaal acht projecten, waarbij ongeveer 540 flexibele woonunits in de fabriek worden gebouwd. Ze komen op locaties die nu beschikbaar zijn, maar waar in de toekomst plannen voor zijn. Eind 2023 moeten de eerste woningen klaar zijn. Volgens wethouder Martijn Balster zijn de flexwoningen een tussenoplossing voor mensen die snel een woning nodig hebben. Met dit plan wil de gemeente het huisvestingstekort voor deze doelgroep aanpakken zonder dat reguliere woningzoekenden daardoor langer op een woning hoeven wachten.

Wethouder schuift aan bij Cie Loosduinen

De eerste algemene vergadering van de Commissie Loosduinen dit jaar is op dinsdag 31 januari in de Abdijkerk aan de Willem III straat. Te gast is wethouder Mariëlle Vavier (armoede, inclusie en volksgezondheid). Daarnaast geeft Charlie Burm Ferraz, een presentatie over community building in Loosduinen. Aanvang om 19.30 uur.