Loosduinen haakt door de winst op SV Erasmus aan bij de middenmoot. (Foto: Marcel Verstraten)

S.V. Loosduinen doet met winst op SV Erasmus meteen goede zaken na winterstop

Afgelopen zaterdag werd na de winterstop de competitie hervat. S.V. Loosduinen moest het opnemen tegen SV Erasmus, de fusieclub van GSD en VVP. De verwachtingen waren hoog gespannen.

Door Sander Böhms

De ploeg van Ronald Paats en Roy de Geus verzamelde om 12.45 uur op sportpark Madestein om hierna gezamenlijk af te reizen richting de Erasmusweg. De wedstrijd begon om 14.30 uur en al snel werd duidelijk dat de Loosduiners gretig aan het duel begonnen want na 15 minuten spelen had het eigenlijk al 0-2 moeten staan. Nemo Verstraten speelde weer een hele goede wedstrijd. Na 14 minuten zette hij  Tom Vrieling met een goede pass vrij voor de keeper, Man of the match, Tom Vrieling, faalde niet en zo stond de 0-1 op het scorebord. Nog geen twee minuten later was het Bart Ruwaard die met een judoworp binnen de 16 werd neergelegd. De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven aan Loosduinen. Bart nam hem zelf, maar de keeper van Erasmus pakte deze bal goed en zo bleef het 0-1. Erasmus kreeg ook kansjes maar keeper Pieter Blanken stond keer op keer paraat samen met zijn verdedigers. Na 35 minuten maakte Bart Ruwaard zijn gemiste penalty goed door de 0-2 binnen te schieten. Vlak voor het rustsignaal nog een vervelend incident: Jaiden Groenland maakte een verkeerde stapbeweging en moest zich in de rust laten vervangen door Jaimen Molier.

In de rust benadrukte trainer Ronald Paats dat het team goed bezig was maar dat een tussenstand van 0-4 ook zeker tot de mogelijkheden had kunnen behoren. De eerste helft werden er door het ontbreken van scherpte te veel grote kansen gemist.

Kleine kansen

De tweede helft begon Loosduinen minder geconcentreerd en ging Erasmus erin geloven dat de eerder opgelopen schade hersteld kon gaan worden. Verder dan wat kleine kansen kwam het echter niet. En in de 70e minuut scoorde Bart Ruwaard uit een voorzet van Tom Vrieling de 0-3. In de 89e minuut zorgde Tom Vrieling ook nog voor de 0-4. Dit deed hij op aangeven van Jaimen Molier. In de blessuretijd deed Erasmus nog iets terug en zo stond de 1-4 op het scorebord. Hierna floot scheidsrechter Poelenjee die overigens een goede wedstrijd had gefloten, de verder sportieve wedstrijd af.

Middenmoot

De vreugde aan Loosduinse kant was groot. De club deed door dit resultaat goede zaken op de ranglijst: SV. Loosduinen haakt hierdoor aan bij de middenmoot. In de kantine werd met een zanger de derde helft ingeluid. Aanstaande zaterdag speelt S.V. Loosduinen de thuiswedstrijd tegen ODB. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.