Jelle Halsema heeft de 1-0 voor Die Haghe gescoord.
Jelle Halsema heeft de 1-0 voor Die Haghe gescoord. (Foto: HMA-fotografie)

Die Haghe is na afgetekende winst op VELO de nieuwe koploper

Die Haghe heeft afgelopen zaterdag door drie prachtige doelpunten gewonnen van een tegenvallend VELO, dat daardoor de koppositie moest afstaan aan de Hagenaars.

Door Wim van de Graaf

Direct na de winterstop was op sportpark Ockenburgh de kraker in de eerste klasse B tussen de nummer twee Die Haghe en de nummer één VELO. Het verschil op de ranglijst bedroeg slechts twee punten. De thuisploeg was gebrand om de koppositie van de Wateringers over te nemen en vloog gelijk na het beginsignaal van arbiter Stefan van Egmond uit de startblokken. Die Haghe was in de eerste minuten van de wedstrijd de bovenliggende partij. Dat was niet alleen af te meten aan een drietal goede kansen, maar ook aan een zestal hoekschoppen die de thuisploeg binnen een tijdsbestek van tien minuten mocht nemen. In de 25e minuut was het eindelijk raak toen na een mooi opgezette aanval de bal opnieuw voor de voeten van Jelle Halsema viel, die loepzuiver uithaalde waarna hij de bal in de uiterste hoek van het VELO-doel zag verdwijnen: 1-0.

Spaarzame uitvallen

VELO-trainer Kevin van der Geest wisselde na rust in één keer drie spelers, maar het daarmee gewenste resultaat bleef uit. Die Haghe bleef vrij makkelijk overeind bij de spaarzame uitvallen van de Wateringers en in de 79e minuut haalde Sami Aoulad Said van twintig meter afstand hard en zuiver uit, waarna de bal het net van VELO deed bollen en de wedstrijd gespeeld leek: 2-0.

Fraai doelpunt

Leek, want vier minuten later zette invaller Roy van der Ven op fraaie wijze een aanval op waarbij hij de bal weer in de voeten kreeg en deze strak aanspeelde op Mike de Graaf. Hij haalde verwoestend uit en zag de bal pas in de kruising achter de VELO-doelman tegen het net tot stilstand komen: 3-0.

Die Haghe is nu dus koploper. Er zijn echter pas twaalf wedstrijden gespeeld. Volgende week reist Die Haghe af naar het veld van tegenstander UVS.