GDA-speler Dennis Heemskerk was vandaag als spits een plaag voor de verdediging van Quick Step (Foto: Berry Heemskerk)

GDA makkelijk langs Quick Steps

GDA hervatte de competitie na de winterstop met een thuiswedstrijd tegen Quick Steps. Het was voor captain Dennis Lubout al weer zijn 900ste optreden in het eerste van GDA.

Door Wil aan de Wiel

Quick Steps was voor GDA altijd een geduchte tegenstander. Maar afgelopen weekend was GDA oppermachtig. Al in de beginfase kreeg de club uit Loosduinen veel kansen om Quick Steps op achterstand te zetten. In de tweede minuut was het Jeroen Mantel die na een lange pass de bal in één keer goed meenam, maar de Quick Steps doelman stond precies op de juiste plaats. Vier minuten later kreeg Justin Schoenmaker een grote kans. Alleen voor de keeper zag Schoenmaker dat zijn lob net over de lat op het doel belandde. In de volgende aanval schoot Nick Selier de bal op de lat. Na 15 minuten was er een harde voorzet van links waar Nick Selier net een teenlengte te kort kwam om de bal in te glijden. Hierna bleef het 10 minuten rustig voor het Quick Steps doel. UIn de 24e minuut kwam Dennis Heemskerk oog in oog met de Quick Steps doelman maar ook hij liet het na om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Nadat GDA vijf kansen onbenut had gelaten kreeg Quick Steps in de 27e minuut een vrije trap, wegens een ongelukkige handsbal, net buiten het 16 meter gebied van GDA. Alessandro Visser duwde met een katachtige redding de bal op de paal en het leer werd door de verdediging verder weggewerkt. Heel GDA haalde opgelucht adem.

Na de rust waarin dus de stand nog steeds 0-0 was, ging GDA verder met aanvallen. Uit een verre inworp kwam de bal bij Jeroen Mantel die in de korte hoek een gaatje tussen de paal en de doelman vond en de thuisploeg verdiend op voorsprong zette: 1-0. In de 62e minuut een prima actie. De in de spits geposteerde Heemskerk slalomde langs twee verdedigers inclusief de doelman van Quick Steps. Heemskerk trok de bal vanaf de achterlijn voor het doel waar net het verkeerde been tegen de bal werd gezet. Een kwartier voor tijd bouwde GDA de voorsprong uit. Femi Aboh maakte het op links een tegenstander lastig die de bal verspeelde. De voorzet op Michael van Zwam was perfect: 2-0. Met nog tien minuten op de klok kwam Quick Steps terug in de wedstrijd. Een hoge bal viel dood binnen het doelgebied. Een speler van Quick Steps kon net zijn teen tegen de bal zetten: 2-1. Eén minuut later zette de ingevallen Vince Vermeulen uit een voorzet van Michael van Zwam GDA op 3-1. Het was zijn eerste balcontact!

De slotfase was de welbekende nachtkaars; GDA hoefde niet en Quick Steps kon niet. Na 91 minuten maakte de goed leidende scheidsrechter Straub uit Monster een einde aan het duel. Volgende week speelt GDA een uitwedstrijd aan de Albardastraat tegen RAS, deze wedstrijd begint om 14.45 uur.