Dennis Lubout wordt voor de wedstrijd tegen Quick Steps in het zonnetje gezet door GDA-voorzitter Boy Schoenmaker
Dennis Lubout wordt voor de wedstrijd tegen Quick Steps in het zonnetje gezet door GDA-voorzitter Boy Schoenmaker (Foto: Berry Heemskerk)

Bijzonder record Dennis Lubout: 900 wedstrijden in het eerste van GDA

Dennis Lubout, ook wel Mister GDA genoemd, speelde afgelopen weekend zijn 900ste wedstrijd voor GDA. Dat je op je 43e nog steeds in het eerste elftal van GDA speelt, fit bent en elke week nog voorop in de strijd gaat, is uniek te noemen. 

Door Bon van Gaalen

Dat Dennis op 6-jarige leeftijd lid werd van GDA lag voor de hand. De familie Lubout is al vele jaren actief betrokken bij de club uit Loosduinen. Vader Hans is nog steeds vrijwilliger en broer Remco spelend lid. Kortom, Hans is echt een jongen van de club. Zijn betrokkenheid was van jongs af aan al groot. Als jeugdspeler kwam hij altijd op zondag naar het eerste elftal kijken en elke zomer ging hij mee op kamp. GDA was zijn cluppie. 23 november 1997 was het zover: nadat hij alle jeugdelftallen had doorlopen, maakte hij op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste. Dat deed hij in een wedstrijd tegen VDL onder trainer Maarten Rog. Dennis ontpopte zich als een geweldige centrale verdediger.
Tot zijn eigen frustratie werd hij in al die jaren nooit kampioen, wel promoveerde Dennis van de vierde naar de derde en tweede klasse. En uiteindelijk zelfs naar de eerste klasse. Telkens door met zijn elftal de nacompetitiewedstrijden, en uiteindelijk de beslissingswedstrijd op neutraal terrein te winnen. Voor Dennis waren de mooiste wedstrijden die tegen VFC op het terrein van MSV'71 en tegen Scheveningen (zo) op het terrein van Vios. Wat een mensen en wat een feest na het laatste fluitsignaal. Een ander hoogtepunt in zijn carrière was de KNVB bekerwedstrijd thuis tegen ADO Den Haag. Helaas waren er ook dieptepunten. Naast promoties maakte Dennis ook een paar degradaties mee en werd hij ooit geschorst voor 12 maanden. Niet alleen als speler, ook op andere manieren zette Dennis zich in bij GDA. Zo was hij al een keer jeugdtrainer en heeft hij in de technische commissie gezeten. Op dit moment draait hij regelmatig een bardienst. En ondanks dat andere clubs hem graag wilden hebben, bleef Dennis zijn cluppie altijd trouw. Onlangs was GDA op trainingskamp op Gran Canaria. Voor Dennis was het de 22ste keer dat hij meeging. Hij speelde daar tegen Velo zijn 900ste wedstrijd in GDA 1. Zaterdag werd voor de wedstrijd tegen Quick Steps even stil gestaan bij dit unieke record. Uit handen van GDA-voorzitter Boy Schoenmaker kreeg hij een shirt met daarop het getal 900 overhandigd.