Frénk van der Linden houdt 21 gesprekken van 15 minuten lang.
Frénk van der Linden houdt 21 gesprekken van 15 minuten lang. (Foto: PR)

WOS zoekt naar de ziel van ‘de Westlander’

Algemeen

In een nieuwe serie op de WOS gaat interviewer Frénk van der Linden op zoek naar de ziel van de Westlander. In 21 gesprekken van een kwartier lang probeert Van der Linden het ware karakter van ‘de Westlander’ te vatten.

Om dat zo onbevangen en open mogelijk te doen weet Van der Linden van tevoren niet wie hij gaat ontmoeten. Pas een paar minuten voor het gesprek hoort hij wie bij hem aanschuift. Aan bod komen bekende en minder bekende Westlanders.

In deze serie Westlanders ontvangt Frénk onder andere de jongste kok met Michelinster Niven Kunz, Kromme Jongens-zanger Peter Kruithof, expeditieleider en campingeigenaar op Spitsbergen Michelle van Dijk, vermogensbeheerder en FD-columnist Corné van Zeijl, single-coach Jacoline de Bakker-Strijbis, general manager bij een biologische gewasbeschermer Bart Sosef, DJ en ondernemer Braihim Mohcin, voorzitter VNO-NCW West Marck Hagen en bewustzijnscoach en yogaleraar Raymond Vijverberg.

Frénk van der Linden over de serie: “Westlanders hebben de reputatie dat ze harde, mouwen opstropende en emotioneel gesloten types zijn. Ga er maar aanstaan als interviewer die graag de ziel en zaligheid van zijn gesprekspartners blootlegt. Spijt dat ik de uitdaging ben aangegaan, heb ik niet. Integendeel. Het werd een serie ontmoetingen waarin geen onderwerp onbesproken bleef: liefde, macht, dood, god, maar ook geld, levenslust, geleerde lessen en erotiek. Gesprek na gesprek groeide mijn genegenheid voor Westlanders. Ik hoop dat kijkers zullen meegenieten.”