Afbeelding
(Foto: PR)

‘Aardgasvrije wijk Rijnvaart toch verwarmd met gas’

Algemeen

Westland Verstandig zet vraagtekens bij het aardgasvrije karakter van de wijk Rijnvaart in ‘s-Gravenzande. De wijk werd in 2018 nog aangekondigd als ‘eerste aardgasvrije wijk’ in Westland. De toenmalige wethouder Snijders onthulde zelfs een object op locatie als symbool voor aardgasvrij wonen in Westland.

Voorman Peter Duijsens van Westland Verstandig stelt dat er van die beloften niet veel is waargemaakt. Hij meldt dat de woningen vooral worden verwarmt door de HVC-warmwaterfabriek aan de Rijnvaartweg, die het water opwarmt met behulp van... aardgas. “Dat er gasloos gewoond kan worden, komt natuurlijk niet uit.” WV wil weten waarom er voor deze oplossing is gekozen en niet voor waterpompen of andere duurzame oplossingen.

Ook wil de fractie weten tot wanneer Rijnvaart op deze manier verwarmt blijft worden. De bewoners gaan er volgens Duijsens vanuit dat HVC vanaf 15 oktober 2018 vijf jaar de tijd heeft gekregen om gasloos wonen mogelijk te maken. De fractie is dan ook benieuwd waar de warmte daarna vandaan zal komen.