Alle deelnemers van het Tenniskids Tenniskamp 2022.
Alle deelnemers van het Tenniskids Tenniskamp 2022. (Foto: PR)

TC Honselersdijk schrijft 100e jeugdlid in

Sport

Tennisclub Honselersdijk start het nieuwe jaar met 100 jeugdleden. Een recordaantal voor deze tennisclub in hartje Westland.

Precies 6 jaar geleden stond het ledenaantal op 17 jeugdleden. Het was tijd voor een actief wervingsbeleid dachten Robbert van Oppenraaij en Nicole Gregoire. Zij vonden elkaar langs de lijn en stelden zichzelf het doel om binnen vijf jaar 100 jeugdleden te hebben. Het werd een jaartje meer, maar nu is het dan toch zover.

Samen met drie andere bestuursleden en trainer Richard van der Spek werd het enthousiasme dat binnen de club leeft naar buiten uitgedragen. Via onder andere vriendjes- en vriendinnetjesdag en schooltennis, kwamen meer en meer Honselersdijkse kids in aanraking met tennis. Steeds meer kinderen begonnen met het starterspakket en stroomden uiteindelijk door naar het reguliere lidmaatschap. De club doet veel voor haar jeugdleden. Zo werd onlangs het Oliebollentoernooi georganiseerd en zal eind januari de Netafimhal omgetoverd worden tot een waar glow in the dark-paradijs.

Robbert is tevreden: “Het doel is bereikt, we hebben een ongelooflijk mooie groep enthousiaste kinderen in alle leeftijden en van alle niveaus. De ouders zijn betrokken en dat helpt in de binding met de club. We willen zeker doorgroeien, maar de aandacht gaat ook uit naar het enthousiast houden van de huidige groep.”