Deelnemers aan het Hollandia Netwerk Event reden rond in een lelijke eend van Eendentours Westland.
Deelnemers aan het Hollandia Netwerk Event reden rond in een lelijke eend van Eendentours Westland. (Foto: Bezoek Westland)

Westland presenteert zich als toeristische trekpleister

Cultuur

Op 11 mei organiseerde Bezoek Westland een bijeenkomst voor branchegenoten van het Hollandia Netwerk. Zo’n vijftig gasten genoten van een toeristische proeverij die startte bij het Westlands Museum en maakten kennis met toeristisch Westland. Het doel van de bijeenkomst was om het Westland te presenteren als relevante en interessante toeristische-recreatieve bestemming in Zuid-Holland.


Bezoek Westland 

Voorafgaand aan een gezamenlijk programma konden de aanwezigen zelf een activiteit uitkiezen. Het was mogelijk om in te stappen bij de Westland Safari die speciaal voor de gelegenheid een korte variant van de tour reed. Een bezoek aan de Zandmotor met gids van het Zuid-Hollands Landschap, een rondleiding door het Westlands Museum of zelf rijden in een lelijke eend van Eendentours Westland waren de andere opties. Alle aanwezigen ontvingen een goodybag met informatiemateriaal en Westlandse lekkernijen, zoals tomaten van De Bakker Tomaten.

Toeristische ambitie

Wethouder Anko Goudswaard deelde de toeristische ambities van gemeente Westland onder de aanwezigen. Na alle activiteiten werd de dag afgesloten bij Restaurant BIJ5 waar werd genoten van een heerlijk diner.

Jeroen Beelen van Bezoek Westland kijkt terug op een zeer positieve bijeenkomst: “De stemming was vrolijk en geïnteresseerd. Wat opviel is dat de aanwezigen echt verrast waren over hetgeen Westland te bieden heeft. Gelukkig waren de weersomstandigheden goed en kon ook de Zandmotor bezocht worden. De bijeenkomst draagt bij aan het op de kaart te zetten van het Westland als toeristische bestemming.”