(Foto: Paul Vis Sr.)

Quintus heren komt tekort tegen Houten

De handbaltopper tussen koploper Houten (4 punten voorsprong) en directe belager Quintus kon - met nog 2 wedstrijden te gaan - alleen theoretisch in het voordeel van de Heulenaren beslecht worden.

Maar zo ver liet de koploper het niet komen. Quintus kon met veel inzet en hoog tempo de bezoekers bijhouden tot 7-7 in minuut 15 maar de rust ging in met een 13-16 stand voor de Utrechtenaren. Het tweede deel liep Houten verder uit tot halverwege dit deel Quintus nog op 20-24 kwam in minuut 45 maar Houten ging door en werd de terechte winnaar en kampioen van de eredivisie. Eindstand: 27-36.

Topscoorders bij Quintus waren de van het tophandbal afscheidnemende Rick van Ravensteijn (7 keer raak, deze competitie goed voor 304 doelpunten), Rene de Bakker (5) en Timo Blom (4). Na afloop van de wedstrijd waren er bloemen en een presentje voor de afscheidnemende coach Ruben Schelbert.