Afbeelding
(Foto: PR)

Robust-MT Marine Technology B.V: ‘Wij zijn specialist in de elektrificatie van de watersport’

Partnerbijdrage

In deze rubriek stellen nieuwe leden van MKB Westland zich voor. Dit keer: Karolina Bosiacka-Putker, Remco Putker, Nils Putker en Yara Putker van Robust-MT Marine Technology B.V.

Welke diensten of producten leveren jullie?

“Robust-MT Marine Technology B.V. is gespecialiseerd in elektrische systemen, netwerken en elektrische aandrijving aan boord van plezierboten en lichte werkboten. Daarnaast bieden we integrale oplossingen voor energie onafhankelijkheid voor andere voertuigen (bijvoorbeeld campers) en zelfs woningen (thuisbatterijen). Dit alles vanuit een maritieme achtergrond en daardoor van de allerhoogst mogelijke kwaliteit en veiligheid.”

Waarom moeten klanten voor jullie kiezen?

“Wij leveren producten waar we zelf ervaring mee hebben opgedaan in onze eigen boot en bootjes, kantoor en eigen huis. Robust-MT Marine Technology B.V. is als zuiver familiebedrijf ontstaan vanuit een de restauratie van een oude boot tot de meest innovatieve catamaran (op dat moment) ter wereld. Daarnaast zijn wij het enige bedrijf in Nederland dat zich echt specialiseert in elektrificatie van walstroom tot schroef en van sloepje tot zeiljacht. In Zuid West Nederland zijn wij de enige gespecialiseerde aanbieder van elektromotoren en elektrische buitenboordmotoren voor boten. Wij beschikken over een showroom en werkplaats in Monster, een demolocatie in Stellendam en een partnerschap met een jachtbouwer in Woubrugge. Robust-MT Marine Technology B.V. maakt onderdeel uit van een holding van vier bedrijven welke garant staan voor de continuïteit van deze onderneming.”

Wat is volgens jullie het geheim van succesvol ondernemen?

“Er is niet ‘een’ geheim, wel een paar richtlijnen: Doe alles wat je doet naar het beste van je kunnen, te goede voorbereiding en te goede kwaliteit bestaan voor ons niet. Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen, wij delen kennis omdat we geloven dat kennis pas tot succes leidt als er ook middelen, faciliteiten en capaciteiten zijn om die kennis te benutten. Daarin onderscheiden wij ons en we zorgen dat we qua kennis een voorsprong houden. Eén teleurgestelde klant kan meer stuk maken dan honderd blije klanten kunnen repareren, klantvriendelijkheid staat voor ons boven alles.”

Wat zijn jullie plannen of ambities voor de toekomst?

“De watersport elektrificeert, net zoals dat gebeurd is met het wegverkeer. Hoe deze ontwikkelingen gaan lopen en in welke volgorde ze gaan plaatsvinden is nu nog niet te zeggen. Wel weten wij dat we maximaal geëquipeerd zijn vooraan te lopen in deze ontwikkelingen. Onze ambitie is dat er over vijf jaar geen brandstof motor meer in het Westlandse water te vinden is, dat we een infrastructuur hebben met ligplaatsen, laadpunten, huurbootjes en SUP’s, horeca, sanitaire voorzingen en vooral veel gezelligheid en duurzaam toerisme op het water.”

www.robust-mt.nl