(Foto: Danny Ploegaert)

Monster viert eindelijk kampioenschap

Niet alleen in Rotterdam was het feest. Ook in Monster werd afgelopen weekend een huldiging gevierd. De heren van Sportclub Monster versloegen in Poeldijk Verburch met 0-2 en konden daarmee eindelijk een strik om hun kampioenschap in de Derde Klasse B doen.

De eerste helft was voornamelijk een aftastfase met weinig kansen. Monster had de controle over de wedstrijd, terwijl Verburch verdedigend druk uitoefende. Er waren twee grote kansen voor Monster van Jurgen Warbout en Jordi van Maanen.

Spectaculaire ommekeer

De tweede helft begon met een spectaculaire ommekeer. Binnen vijf minuten zorgde een eigen doelpunt van Verburch en een benutte strafschop van spits Van Maanen voor de beslissing in het duel. Na die opwindende openingsminuten van de tweede helft was Verburch nauwelijks nog gevaarlijk.

SC Monster is de enige Westlandse club dat dit seizoen een kampioenschap kan vieren. Het kampioenschap de de promotie hing al lang in de lucht. De Monsterse club maakte een fantastisch seizoen mee en kreeg pas vorige maand de eerste nederlaag te verduren. De vraag was dus niet óf, maar wanneer SC Monster kampioen zou worden. Nu in Poeldijk de kroon op het werk geplaatst is, komt SC Monster volgend seizoen weer uit in de Tweede Klasse.