Jari Baggerman.

Naaldwijk breekt met gelijkspel zegereeks koploper SC Monster

Met een doelpuntloos gelijkspel kwam er zaterdag op sportpark Polanen een einde aan de zegereeks van koploper SC Monster, dat na de 2-2 op de openingsdag bij Duindorp SV zeven duels op een rij met winst had weten af te sluiten. Regiogenoot Naaldwijk moest diep gaan in het hol van de leeuw, maar hield knap stand: 0-0. Lyra is op zes punten achterstand de eerste achtervolger van SC Monster. Op de derde en vierde plaats staan Verburch en Naaldwijk met 8-15 en een achterstand van acht punten.
SC Monster kwam goed uit de startblokken en nam het initiatief. Het eerste half uur was duidelijk voor de thuisploeg. Ondanks het overwicht vielen er niet veel kansen te noteren. Na een afgekeurde treffer van Naaldwijk wegens buitenspel kropen de bezoekers wat meer uit de schulp en was het in het laatste kwartier geregeld opletten aan Monsterse kant. Doelman Jari Baggerman hield Naaldwijk van succes af en zodoende was de ruststand 0-0.

Na rust eigenlijk eenzelfde spelbeeld. SC Monster nam het initiatief, maar liep zich iedere keer stuk op de stugge Naaldwijkse verdediging. Strijd werd er over en weer volop geleverd. Scheidsrechter Karagantcheff trok regelmatig het gele kartonnetje. Aan de kant van de thuisclub kwamen Thijmen van der Arend en Ruben de Groot aanvullend op het wedstrijdformulier.

Tot en met de blessuretijd bleef SC Monster proberen om een treffer te maken. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd volgde de grootste kans. Een vrije trap van Ruben de Groot van eigen helft werd voor het doel van Naaldwijk gebracht. De bal werd afgeslagen en kwam voor de voeten van Jordi van Maanen terecht. Zijn vlammende schot verdween echter naast.