SC Monster viert het winnen van de eerste periodetitel. Het bleek achteraf slechts wisselgeld.
SC Monster viert het winnen van de eerste periodetitel. Het bleek achteraf slechts wisselgeld.

Periodekampioen SC Monster verzekerd van de nacompetitie


Een uitgelaten stemming zaterdag op sportpark Polanen, waar derdeklasser SC Monster met een 3-0 zege op regiogenoot Verburch winnaar werd van de eerste periodetitel, goed voor een ticket nacompetitie promotie. Het ligt met de huidige stand op de ranglijst meer voor de hand dat de formatie van trainer Marco Meijer het seizoen afsluit met het kampioenschap en het ticket wordt vergeven aan de volgende ploeg op de ranglijst zonder periodetitel.
Hoofdtrainer Marco Meijer van SC Monster is de laatste die zich te vroeg zal rijk rekenen. De oud-prof blaast dan ook nog niet hoog van de toren, ondanks de riante voorsprong van zijn ploeg bij het ingaan van de winterstop. Volgens de supporters op Polanen kan er weinig tot niets meer mis gaan. 'We zetten de champagne nog niet koud, maar bestelling kan inmiddels wel', zo viel na de 3-0 zege op Verburch te beluisteren.
De negende zege in elf beurten leverde SC Monster de eerste periodetitel op. Verburch kon geen potten breken tegen SC Monster dat met acht tegentreffers de minst gepasseerde defensie heeft. Met een 2-0 tussenstand door treffers van Jordi van Maanen en Jesper Warbout was de koers voor rust al gelopen. De 3-0 van Jurgen Warbout zorgde voor extra glans in een tweede helft voor de statistieken.