Keke Stam.
Keke Stam.

SC Monster kan na elfde zege de draaiboeken gaan pakken


Nadat er een week eerder voor de derde keer dit seizoen puntenverlies was voor SC Monster met een 2-2 remise op eigen veld tegen Duindorp SV, wachtte een nieuwe lastige horde voor de ongeslagen lijstaanvoerder met de uitwedstrijd op sportpark Keenenburg tegen Schipluiden op het programma. In de praktijk viel het uiteindelijk alles mee voor de Westlanders, die met ruime winst op zak in eigen regio terugkeerden. Het werd 0-5 en bij rust was het bijschrijven van drie punten met een 0-4 tussenstand al nagenoeg zeker.

Goede herinneringen

Vorig seizoen liet SC Monster er dure punten liggen in de titelrace met FC Skillz. Toch bewaart SC Monster ook goede herinneringen aan het complex, want in 2018 kon er het kampioenschap worden gevierd na 1-3 winst.

De draaiboeken van toen kunnen opnieuw uit de kast worden gehaald. SC Monster dendert maar stoïcijns door en lijkt niet af te stoppen. Op sportpark Polanen, waar SC Monster pas 5 tegentreffers te slikken kreeg, moet nog worden afgerekend met MVV'27, Laakkwartier, Te Werve en Houtwijk. Buiten het eigen complex wachten nog Zuid West Den Haag, KMD, Lyra, Naaldwijk, Verburch en Madestein als opponenten.


Het scoreverloop tegen Schipluiden: 0-1 Jurgen Warbout, 0-2, 0-3 en 0-4 Jordi van Maanen, 0-5 Keke Stam.


Met zijn drie treffers werd aanvaller Jordi van Maanen in de tweede week van Februari de nieuwe topscorer van de regio Westland met 17 doelpunten. Hij lost Westlandia Tim van der Voort af. Van Maanen voerde zijn tussentotaal over alle seizoenen voor SC Monster op tot 80 treffers.