Surfen versterkt het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden.
Surfen versterkt het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden. (Foto: PR)

Surf Project 2023 van start in Ter Heijde

Vier zaterdagen op rij (3, 10, 17 en 24 juni) gaan kinderen met Down, autisme en/of ADHD onder enthousiaste een-op-een begeleiding het Westlandse water in om te leren golfsurfen.

Non-profitorganisatie het Surf Project laat kinderen met ADHD, autisme en downsyndroom (8-18 jaar) onder professionele begeleiding kennismaken met het golfsurfen. Dit heeft een positief effect op de ontwikkeling en versterkt het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden. In Ter Heijde gaat in juni het vijfde seizoen van start bij Surfschool Dreams. Een jubileum dus.

De lessen worden verzorgd door Dreams surfschool in Ter Heijde. Het Dreams-gevoel ‘durf te dromen en durf voor je dromen te gaan. Vallen en weer opstaan en vooral veel plezier maken’ sluit goed aan op de doelen van het Surf Project. Daarnaast heeft Ter Heijde een rustig strand en alle faciliteiten om kinderen met een beperking structuur en duidelijkheid te bieden.

Zelfvertrouwen

Surfen versterkt het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden. "De zee heeft een rustgevende werking op de deelnemers en het surfen zorgt voor plezier en vrijheid. Doordat de aandacht bij het moment is vergeten de kinderen even al hun zorgen. Ouders zijn positief verrast over de groei die de kinderen doormaken tijdens deze dagen en merken op dat de lessen zijn uitwerking hebben in het dagelijks leven. Normaal gesproken komen kinderen met ADHD, autisme en downsyndroom niet snel in contact met golfsurfen omdat de sport professionele leiding vereist. Het Surf Project maakt dit mogelijk in een positieve, gestructureerde omgeving met individuele begeleiding."

Veiligheid

Veiligheid is cruciaal bij deze kwetsbare doelgroep. De deelnemers worden altijd één-op-één begeleid in het water. Alle begeleiders en organisatoren zijn in het bezit van een verklaring omtrent goed gedrag. Ouders helpen de kinderen zelf met omkleden. Er zijn voldoende lifesavers, lifeguards en mensen met een EHBO-diploma aanwezig tijdens de lessen.

Het Surf Project staat open voor kinderen uit alle lagen van de bevolking, ongeacht achtergrond of afkomst. Voordat de lessen beginnen, vindt er een zorgvuldig intakegesprek plaats met de deelnemers en hun ouder(s) of verzorger(s). Ken jij iemand die graag zou willen meedoen aan dit project? Meld hem of haar dan aan via www.surfproject.nl. Ben jij een gepassioneerde surfer of zou jij het leuk vinden om een deelnemer te begeleiden in het water? Meld je dan zo snel mogelijk aan via www.surfproject.nl.