Team Infinio Pensioen gaat 1250 kilometer fietsen om een berg te beklimmen voor het goede doel.
Team Infinio Pensioen gaat 1250 kilometer fietsen om een berg te beklimmen voor het goede doel. (Foto: PR)

Westlanders fietsen naar de Mont Ventoux

Op donderdag 24 mei stapt team Infinio Pensioen vanuit Naaldwijk op de fiets om ongeveer 1250 kilometer te gaan fietsen voor ALS Westland.

Het team bestaat uit Ferry van den Berg (60) en Sjaak (64) en Edith (62) Scheffers. Infinio Pensioen is voortgevloeid uit de Westlandse Adviesgroep. Het team fietst al jaren leuke tochten in Nederland en hebben inmiddels al heel wat kilometers in de benen. Het is de bedoeling om deze tocht in tien dagen te volbrengen. Met een paar dagen rust erna doet het team mee aan de jaarlijkse beklimming van de Mont Ventoux. Op 8 juni gaan honderden fietsers, hardlopers en wandelaars de beruchte berg beklimmen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS, beter bekend als Tour du ALS.

Ferry van den Berg: “De berg beklimmen is al een uitdaging op zich. We wilden er iets extra’s van maken. Via een gezamenlijke kennis van ons hoorden we wat hij een paar jaar geleden had gedaan en toen waren we verkocht. Deze kennis zou ook meegaan, echter door lichamelijk ongemak kan dit helaas niet doorgaan.” 

De training is al een aantal maanden geleden ingezet. Extra kilometers fietsen, ook bij slecht weer, sportschoolbezoek en enigszins op de voeding letten. Het hoort er allemaal bij. Een camper met twee vrienden begeleidt team Infinio Pensioen en zij zorgen ervoor dat alles voor hen wordt geregeld. Het doel van deze fietstocht is om zoveel mogelijk geld op te halen voor ALS Westland, zodat zij dit kunnen schenken aan ALS Nederland.

Om zoveel mogelijk geld op te halen hebben zij naast het fietsen nog een aantal acties bedacht. Edith Scheffers bakt koekjes, volgens grootmoeders recept. Dit heeft zij ooit een keer van haar moeder geleerd. De verkoop is tot nu toe een groot succes. Inmiddels zijn er al tientallen potten met koekjes besteld en de herhaal opdrachten komen nu ook al binnen. Volgens Edith is het een beetje uit de hand gelopen, want zelfs haar ouders van 89 jaar staan nu regelmatig deze koekjes te bakken om aan de vraag te kunnen voldoen.

Met ALS Westland samen is er een aparte website geopend waarop het team gevolgd kan worden en meer informatie te vinden is over deze tocht: westland.alocalstep.nl. Tijdens de tocht zijn er diverse mogelijkheden om het team te sponsoren.

Team Infinio Pensioen gaat 1250 kilometer fietsen om een berg te beklimmen voor het goede doel.