DE MEIDEN van Toen trapte het programma na een pauze met hapjes en drankjes verder af.
DE MEIDEN van Toen trapte het programma na een pauze met hapjes en drankjes verder af. (Foto: Jaap Reedijk)

De Naald presenteert programma nieuw seizoen

In een volle zaal presenteerde WestlandTheater De Naald donderdag 11 mei het nieuwe theaterseizoen 2023/2024. Tijdens een feestelijke Voorproeverij in thema van de nieuwe theaterbrochure ‘MagGeZien’ werden de gasten getrakteerd op optredens van verschillende artiesten waarmee vooruit werd geblikt naar het nieuwe theaterseizoen.

Voorproeverij

De Voorproeverij werd geopend met een dansoptreden van de Soweto Skeleton Movers, waar het publiek kennis maakte met Zuid-Afrikaanse streetdance (pantsula) en ‘bone breaking‘. Stand-up comedian Said el Hassnaoui presenteerde de avond op een interactieve manier. Hij introduceerde onder andere cabaretier Marco Lopes, die alvast een voorproefje liet zien van Westland Comedy Café XL, wat in samenwerking met Café de Slimmerick georganiseerd wordt.

Hilarisch

DE MEIDEN van Toen trapte het programma na een pauze met hapjes en drankjes verder af met hun muzikaal cabaret waarin vrouwempowerment centraal staat. De eeneiige tweeling Tangarine speelde op intieme wijze nummers van muzikanten die familie van elkaar zijn. De avond werd op hilarische wijze afgesloten door Beperkt Houdbaar, bestaande uit Andries Tunru (finalist De Slimste Mens en winnaar van o.a. de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten) en Stefan Hendrikx (winnaar van het Leids Cabaret Festival 2022). Zij wisten van te voren nog niet wat ze deze avond zouden doen, want ze introduceerde De Naald aan improvisatietheater. Met input van het publiek werd er ter plekke een musical bedacht en omlijst door multi-instrumentalist Joep Hullegie.  

De nieuwe directeur Jeroen van de Wiel liet ook zijn gezicht zien. Hij draait sinds oktober het seizoen mee en heeft de afgelopen maanden zijn eerste seizoen (2023/2024) in De Naald geprogrammeerd en samengesteld. Tijdens een interview met Said vertelde hij over het tot stand komen van het programma en deelde hij zijn tips met het publiek: "Er staat een divers programma voor seizoen 2023/2024, met een mooie balans van cabaret, muziek, toneel en familievoorstellingen. Als ik één tip mag meegeven, raad ik iedereen aan om minstens één keer een voorstelling blind te prikken van een naam die jou nog onbekend is. Ik kan beloven dat je positief verrast wordt.”

Wie er komend seizoen allemaal hun opwachting maken in De Naald is te lezen in de nieuwe theaterbrochure MagGeZien of online op www.westlandtheater.nl. Dinsdag 16 mei startte de ticketverkoop voor het gehele programma via de website.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding