Afbeelding
(Foto: )

SC Monster eerste en enige kampioen van de regio Westland na zege op Verburch

SC Monster had na het misgrijpen van de titel vorig seizoen deze voetbaljaargang maar één missie: nú wel slagen en het voetbal verbeteren om niet weer voor een verrassing te komen staan.

Tegenover één nederlaag en vijf gelijke spelen stonden na de 0-2 overwinning op Verburch maar liefst zeventien zeges, waarmee de ploeg van trainer Marco Meijer onbereikbaar werd en nu als nieuw doel de topscorerstitel voor Jordi van Maanen voor ogen heeft. Op de laatste speeldag valt de beslisssing, als SC Monster op 27 mei op bezoek gaat bij degradant sv Madestein. Vince van der Knaap van Verburch komt nog tweemaal in actie en heeft een marge van twee treffers op Van Maanen.

Vierdeklassers Maasdijk en Quintus hebben een prima speelronde achter de rug.

Voor de tweede keer dit seizoen legde Maasdijk kampioen Overmaas met 1-3 het zwijgen op en heeft zo uitzicht op plaatsing voor deelname aan de nacompetitie promotie.
De ruime 0-6 overwinning van Quintus op Quick Steps verlicht te zorgen van de Heulenaren. Handhaving is nagenoeg afgedwongen door Quintus.
De 0-3 overwinning op CION houdt tweedeklasser HVC'10 in de race om te ontsnappen aan extra duels aan het einde van het seizoen om handhaving te realiseren. De ploeg van Pite Boon is naast eigen winst ook afhankelijk van andere resultaten.


Aan de reeks van negen wedstrijden zonder nederlaag kwam voor tweedeklasser Westlandia een einde. Wilhelmus had in Voorburg met 4-1 de langste adem.