Afbeelding
(Foto: Team Westland / Mark van Nierop)

'Dans niet alleen als de zon schijnt'

Team Westland gaat in de strijd tegen kanker, op woensdag 21 juni in Frankrijk de Col du Tourmalet beklimmen. De 130 deelnemers die deze dag fietsend, wandelend of hardlopend deze 2115 meter hoge mytische berg gaan beklimmen, hebben hiervoor allemaal een persoonlijke motivatie. Deze verhalen zijn te lezen op de website van Team Westland en een aantal in Het Hele Westland. Deze week aan het woord; Annemieke van Vliet.


"Mijn naam is Annemieke van Vliet, 25 jaar en woon in Rotterdam. Samen met mijn vriendin Anouk Mulder, gaan wij namens onze vriendinnengroep op woensdag 21 juni 2023 de Tourmalet beklimmen. Ik ga dit fietsend doen en Anouk gaat lopen. Wij gaan dit jaar voor het eerste jaar mee.

Onze vriendinnengroep is in 2015 ontstaan door Jenna omdat ze zin had om naar Berlijn te gaan met wat leuke meiden. Dit was de start van een hele hechte vriendschap en we zijn Jenna nog elke dag dankbaar dat zij ons bij elkaar heeft gebracht. Om haar te eren gaan Anouk en ik, namens de Star Squad, de Tourmalet op.

Onze grappige, eerlijke, lieve vriendin Jenna overleed helaas afgelopen zomer op 24-jarige leeftijd, na lang ziek te zijn geweest. Kanker. “Pure pech”, zei ze altijd, “het had iedereen kunnen overkomen, en toevallig ben ik het”. Ze bleef tijdens haar ziekte bewonderenswaardig positief en vol goede moed. ‘Dansen in de regen’ was haar motto: dans niet alleen als de zon schijnt, maar juist ook als het niet zo goed gaat. In de hoop dat die domme pech die Jenna overkwam in de toekomst voor niemand meer het einde hoeft te betekenen, gaan wij de Tourmalet beklimmen.

Het mooie aan Team Westland vind ik dat het geld direct bij de mensen terecht komt. Hierdoor heeft Jenna bijvoorbeeld nog een prachtige bruiloft kunnen hebben. Om deze initiatieven, maar ook onderzoek te kunnen financieren gaan Anouk en ik deze uitdaging aan om meer geld op te halen in de strijd tegen kanker."

Afbeelding