Weer het oude liedje voor VELO

Het is een bekend gegeven dat VELO verliest van clubs in de onderste regionen en dus trok UVS na een slechte wedstrijd met 1-0 aan het langste eind in Leiden.
In het eerste kwartier aan beide kanten rommelig voetbal met enkele doelpogingen voor VELO. Uit een corner van Joey Kouters kopte Mart Dubbeld in het zijnet en Ricky van Mierlo, diepgestuurd door Roderick Meinema, zag zijn 100% kans stranden op de voet van de Leidse doelman. Niet veel later werd een treffer van Meinema wegens buitenspel geannuleerd.
VELO bleef wel meer in balbezit, maar het tempo was te laag en de passing was vaak onzuiver. In de 35e minuut weer een kopbal van Mart Dubbeld uit een corner van Joey Kouters maar ook die bal miste het doel. UVS deed het kort voor rust beter. Thom de Vries tekende voor 1-0 na een fraaie actie van Raul Dubbeldeman.

In de tweede helft, met Rick Das en Mo Özdemir voor Rens de Vries en Benjamin el Amrani, de eerste doelpogingen weer voor VELO, maar Joey Kouters kopt naast het doel en bij een voorzet van Mo Özdemir was er niemand voor het doel om af te ronden. VELO bleef het wel proberen maar de echte overtuiging in de eindfase van een aanval ontbrak. Kenan Schenkeveld en Sietse Fidom waren ook nog in het veld gekomen voor Joey Kouters en Irshan Jagbandhan, maar ook zij konden de wedstrijd niet kantelen. Zo tikten de minuten weg en kwam er geen verandering in de 1-0 stand op het scorebord.