Bijna alle aangesloten leden warem present bij de 71e ledenvergadering van de FeVoWest.
Bijna alle aangesloten leden warem present bij de 71e ledenvergadering van de FeVoWest.

Secretaris Dick Hartman wordt in functie herkozen

Westland - Tijdens de 71e ledenvergadering van de FeVo West werd aftredend secretaris Dick Hartman in functie herkozen. Bijna alle aangesloten verenigingen waren vertegenwoordigd. Gastheer was Maasdijk, dat trots het vernieuwde onderkomen presenteerd. Voorzitter Nico  van der Knaap dankte de centrale en lokale overheden voor de steun in coronatijd. Nieuwe zorgen zijn de energielasten. Ook kwamen ongeregeldheden en wanordelijkheden rond wedstrijden ter sprake. Het aantal incidenten neemt af, maar de intensiteit neemt toe. Op korte termijn hoopt FeVO West met sponsornieuws naar buiten te komen na het afscheid van De Tuinderij.

Oprichting

Op 14 februari 1952 werd de Federatie van Voetbalverenigingen in de regio Westland gevormd en gaat sinds dat moment door het leven onder de korte aanduiding FeVoWest. Het is een samenwerkingsverband van voetbalverenigingen uit het Westland, Midden-Delfland en naaste omgeving.

Leden

Lid zijn elf verenigingen uit de gemeente Westland, drie uit de gemeente Midden-Delfland, één uit Loosduinen, nu vallend onder de gemeente Den Haag en één uit Hoek van Holland, gemeente Rotterdam.


FeVoWest bundelt dus 16 bij de KNVB aangesloten verenigingen. Deze verenigingen tellen ruwweg 10.000 actieve senioren voetballers en bovendien 5.000 jeugdleden. Daarbij moeten nog de duizenden vrijwilligers en supporters van de verenigingen gerekend worden.

Doelstellingen

Het samenwerkingsverband wil de voetbalsport stimuleren in haar regio, o.a. door het spelen van wedstrijden van het Westlands Elftal tegen gerenommeerde tegenstanders.


FeVoWest wil de samenwerking tussen de aangesloten clubs bevorderen door een platvorm te zijn bij interessante initiatieven en door te bemiddelen bij incidenten. En wil, daar waar gewenst, een vraagbaak en contactadres zijn voor verschillende instanties, waaronder gemeentelijke en andere overheden.