De tributeband uit Delft.
De tributeband uit Delft. (Foto: pr)

Fleetwood Maniacs in PopRadar

Liefhebbers van de band Fleetwood Mac opgelet: zondagmiddag 12 februari treedt de tributeband Fleetwoord Maniacs op in PopRadar. Dit gebeurt op uitnodiging van Beatstad Radio Second Sunday Special Events. 

In 2017 gaat een lang gekoesterde wens van de Delftse zanger en gitarist Wim van Velzen in vervulling: de oprichting van een Fleetwood Mac-tributeband. Wim van Velzen begon Fleetwood Maniacs aan de keukentafel met drummer Ronald van Drunen, Wim en beide echtgenoten en zangeressen Marry van Groenewegen en Marian Schokker. Zangpartijen worden uitgezocht en de typerende harmonieën van Fleetwood Mac zorgvuldig gerepeteerd. "Na intensief repeteren hebben we de klankkleur van Fleetwood Mac te pakken en staat de zang als een huis", vertelt Van Velzen. Als vervolgens blues- en sologitarist Rob Hoes aanschuiven en bassist Henk Wanders en pianist Peter Seilberger zich bereid tonen om mee te doen, is Fleetwood Maniacs een feit. Onder die naam doet de band vanaf 2018 vele Delftse podia en kleine festivals aan. De huidige sologitarist Hans Kempers komt erbij. Volgens zijn mede-bandleden heeft Kempers het  talent om de gelikte solo's van Fleetwood Mac schijnbaar moeiteloos neer te zetten. 

Beste coverband

Voor het resultaat van alle inspanningen ontvangt Fleetwood Maniacs in 2022 de officiële titel van Stichting Pop Delft ‘Beste coverband'. 

Zondag 12 februari treedt de Delftse tributeband Fleetwood Maniacs op in PopRadar, Burgmeester Hovylaan 12 in Den Haag. Aanvang om 14.30 uur.

Kaarten

Toegangskaarten zijn de koop via de website van eventbrite, zoek op Fleetwood Maniacs.