Tot de rust bleef de wedstrijd gelijk opgaan.
Tot de rust bleef de wedstrijd gelijk opgaan. (Foto: Marcel Verstraten)

S.V. Loosduinen door winst op ODB naar top van middenmoot

In Madestein vond de derby Loosduinen – ODB plaats. De in redelijk getale opgekomen toeschouwers zagen een vermakelijke wedstrijd die heel positief voor de Loosduiners eindigde.

Door Jan Tazelaar

In het begin was het aftastend en gelijk opgaand. Het eerste doelpunt was voor S.V. Loosduinen. Bart Ruwaard stelde Tom Vrieling in staat om de 1-0 aan te tekenen. Drie minuten later was het echter door toedoen van Timo Tuin alweer 1-1. De wedstrijd bleef gelijk opgaand, maar het was weer Loosduinen die net voor rust - een mooier moment is er niet - de 2-1 maakte. De nummer twee op de lijst der topscorers van S.V. Loosduinen, Nemo Verstraten, nam deze goal voor z'n rekening. Let wel, met z'n hoofd en dat voor het eerst van z'n leven.

In de rust werd niet gewisseld. Al snel in de tweede helft veerde de Loosduinen-aanhang op, want het was wederom Bart Ruwaard die op een assist van de herstelde Tico Eckhardt de 3-1 op het bord bracht. Na 67 klokrondjes bracht ODB de spanning terug door een terecht gegeven penalty te benutten. Christiaan Cruz was de maker. Loosduinen schrok wakker en zette een tandje bij wat alweer snel resulteerde in de 4-2. Een vloeiende aanval ging daaraan vooraf, waarbij Nemo zich onderscheidde en de bal in het netje deed verdwijnen. In de slotfase werden Tico Eckhardt, Koen Rienstra en Damian van der Horst gewisseld voor respectievelijk Mitchel Spaans, Colin Eckhardt en Angelo Holt. Voor de statistiek nog gaf de overigens prima scheidsrechter Jeffrey Kerkhof een 'makkelijke' penalty die door Tom Vrieling onberispelijk werd benut. Al met al een prettige wedstrijd waarin behoorlijk wat gele kaarten vielen, maar die verder sportief verliep. Loosduinen stijgt hierdoor naar de top van de middenmoot en dat mag op z'n minst verdienstelijk genoemd worden en op het conto van Ronald Paats en Roy de Geus geschreven worden. Volgende week zaterdag wacht Looduinen een mooie test: de uitwedstrijd tegen koploper PGS/Vogel.