GDA speler Femih Aboh (nummer 10) heeft de zojuist bevrijdende 0-1 gescoord.
GDA speler Femih Aboh (nummer 10) heeft de zojuist bevrijdende 0-1 gescoord. (Foto: Berry Heemskerk)

GDA met moeite langs RAS

GDA speelde zaterdag in de Albardastraat de allerlaatste wedstrijd in de eerste competitiehelft tegen RAS.

Door Wil aan de Wiel

GDA mistte een aantal spelers. Bradley Schoemaker en Wessel van Gaalen liggen er al langer uit terwijl Robin Boek door de griep geveld was. Toch kon GDA coach Robin den Dulk voor deze wedstrijd nog een meer dan capabel team opstellen. De wedstrijd ontspon zich in een licht voordeel voor GDA. GDA kreeg een paar goede kansen om de score te open, waarvan de grootste voor Dennis Heemskerk in de 27e minuut. Toch stond het bij rust nog 0-0. In de tweede helft vonden de spelers van RAS elkaar prima op het middenveld zonder dat ze tot echte kansen kwamen. GDA speelde in die fase heel slordig. In de 65e minuut leek Dennis Heemskerk op weg naar de 0-1 voor GDA maar alleen voor de doelman kwam de RAS-keeper als winnaar uit het duel. De bal werd uitverdedigd maar GDA nam hem direct weer over, Heemskerk tikte de bal naar Femi Aboh die de ver voor zijn doel staande doelman met een lob kansloos liet 0-1. GDA had wat gewisseld en Michael van Zwam was met zijn snelheid al meteen een plaag voor de linksback van RAS. Al snel moest de RAS-verdediger Van Zwam van een actie afhouden, wat eerstgenoemde op een gele kaart kwam te staan. De RAS-trainer voerde na de 0-1 achterstand een paar aanvallende wissels toe wat de thuisclub wat meer balbezit opleverde. Pas in de eindfase toen Michael van Zwam de 0-2 voor GDA binnen schoot, boog RAS het hoofd. De zege was een feit.
Volgende week speelt GDA een thuiswedstrijd tegen Quintus. Quintus behaalde zaterdag een 2-0 overwinning op nummer twee DUNO. Voor GDA is Quintus dan ook een niet te onderschatten tegenstander!