Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden, ondertekende onlangs het contract met BMT Fire & Rescue, de leverancier van de voertuigen.
Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden, ondertekende onlangs het contract met BMT Fire & Rescue, de leverancier van de voertuigen. (Foto: Veiligheidsregio Haaglanden)

Brandweer krijgt nieuwe tankautospuiten voor bestrijden van natuurbranden

Brandweer Haaglanden krijgt in 2024 drie nieuwe tankautospuiten voor bestrijden van natuurbranden. De nieuwe voertuigen hebben een tank van maar liefst 4000 liter water.

Natuurbranden in Nederland zullen mogelijk vaker voorkomen en lastiger te bestrijden. Met de nieuwe terreinvaardige tankautospuiten kan Brandweer Haaglanden inspelen op deze ontwikkeling. Samen met de Ford Ranger pick-ups, die binnenkort verwacht worden, kan Brandweer Haaglanden natuurbranden in de regio nu nog effectiever aanpakken. De leverancier is BMT Fire & Rescue. Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden, ondertekende onlangs het contract met dit bedrijf.

De nieuwe voertuigen van brandweer Haaglanden worden geplaatst op de kazernes langs de kust van de Veiligheidsregio Haaglanden: Monster, Scheveningen en Wassenaar.