Actievoerders op snelweg A12 aangehouden

Honderden klimaatactivisten zijn afgelopen zaterdag gearresteerd. De leden van Extinction Rebellion demonstreerden op de Utrechtsebaan tegen overheidssubsidies voor fossiele brandstoffen. Met cola probeerden agenten vastgelijmde demonstranten los te krijgen. Ook boormachines en een slijptol werden ingezet. Burgemeester Jan van Zanen noemde in het NOS-journaal de actie vreedzaam, maar vindt de plek ook gevaarlijk. "We hebben alternatieven geboden maar het lijkt of het alleen maar gaat om het dwangmatig afzetten van die weg en niet meer om die mening." Klimaatactiegroep Extinction Rebellion wil op zaterdag 11 maart weer de snelweg A12 in Den Haag blokkeren. Dat zou de zesde keer zijn.

Neherkade is weer open voor verkeer

De Neherkade is weer open voor verkeer. De kade is vanwege een lek in een waterleiding van Dunea tussen de Calandstraat/Slachthuislaan en de Rijswijkseweg bijna twee weken afgesloten geweest. De oorzaak van het lek is niet achterhaald. Volgens wethouder Anne Mulder zijn er geen aanvullende maatregelen nodig geweest. "Alhoewel het drukker was is de situatie beheersbaar gebleven.'' Over ongeveer 6 maanden moet de plek waar gewerkt is nog geasfalteerd worden, nu zijn er zogeheten stelconplaten aangebracht. De Neherkade wordt hiervoor naar verwachting 48 uur afgesloten. In het stadsdeel Laak hebben huishoudens nooit zonder water gezeten gedurende de werkzaamheden.

Richard de Mos hoort deze week strafeis

De corruptiezaak tegen de Haagse oud-wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui is verleden week maandag begonnen. Dinsdag ging de zaak verder met het requisitoir van de officier van justitie. Hierin wordt uiteengezet waarom het OM de verdachten schuldig en de strafeis. Een woordvoerder liet aan nieuwsite nu.nl weten dat de strafeis vermoedelijk pas woensdag zou worden uitgesproken. Naast De Mos en Guernaoui staan ook vijf ondernemers en voormalig gemeenteraadslid Nino Davituliani voor de rechter. Ook zij krijgen hun strafeis deze week te horen.