Ingezonden brief: 'Goedkoop scoren!'

Door Theo Hofman

'Invoering betaald parkeren in Loosduinen in strijd met gemaakte afspraken'. Dat was vorige week de kop boven het artikel van de voorzitter van de Commissie Loosduinen, Pjer Wijsman.
In de wijk Kraayenstein is het Bewonersinitiatief Kraayenstein nu ruim 2.000 dagen bezig om juist dit fenomeen te bestrijden, maar dan nog extremer. De gemeente wil in de Karperdaal en Steurendaal namelijk openbare parkeerplaatsen voor de garages aanleggen, welke in de toekomst geschikt zijn om betaald parkeren te kunnen invoeren. Uit schriftelijke vragen die in 2018 door toenmalig raadslid Peter Bos van de Haagse Stadspartij aan het college van B&W zijn gesteld blijkt dat dit alleen met expliciete toestemming van de eigenaar/gebruiker van het pand kan. De gemeente wenst deze vraag echter niet aan desbetreffende bewoners te stellen. Zo hebben in 2018 ook ruim 80 bewoners aan het decreet van stadsdeeldirecteur Harm Benthem voldaan en schriftelijk aangegeven niet akkoord te gaan met een algemene parkeerplaats voor de garage.
Tegen het huidige verkeersbesluit hebben 69 bewoners van Kraayenstein bezwaar aangetekend en onlangs is de hoorzitting geweest. Sinds 2017 zijn bewoners massaal opgekomen voor hun belangen. De Commissie Loosduinen heeft op geen enkele wijze aandacht geschonken aan het feit dat het college, tegen de eigen uitspraken in, in Loosduinen algemene parkeerplaatsen voor garages wenst aan te leggen. De Commissie Loosduinen heeft het de bewoners, die een verbeten strijd voeren, al die jaren zelf laten uitzoeken. Zoals Pjer Wijsman het nu brengt, is het dan wel héél goedkoop willen scoren!