S.V. Loosduinen toonde deze wedstrijd veel strijdlust.
S.V. Loosduinen toonde deze wedstrijd veel strijdlust. (Foto: Marcel Verstraten)

S.V. Loosduinen nestelt zich met overwinning op RAS in middenmoot

De stadsderby tegen RAS startte dit weekend vijf kwartier later dan gepland omdat de scheidsrechter niet kwam opdagen. Na contact met de KNVB leverde werd er alsnog een scheidsrechter gevonden. Wel één uit Amsterdam die er bovendien al een wedstrijd op had zitten.

Door Jan Tazelaar

Vlak voor de wedstrijd was er eerst nog een hart onder de riem voor Bart Ruwaard. De speler van S.V. Loosduinen liep verleden week een ernstige blessure op. Spelers en staf kwamen het veld op met een speciaal shirtje waarop het nummer 10 stond en de tekst: 'sterkte maatje”. Bart zal naar verwachting nog enkele weken afwezig zijn.
De wedstrijd zelf was rommelig en slordig. Aan beide zijden was er veel balverlies maar ook veel strijd. Na een kwartiertje spelen was er de eerste doelkans voor RAS. De bal werd vanaf de achterlijn teruggetrokken op de spits van RAS die met zijn schot vol de paal trof.  In de scrimmage daarna werd door een speler van Loosduinen hands gemaakt, maar de scheidsrechter wuifde dit weg. Vijf minuten later werd de doorgebroken Tom Vrieling vlak voor het 16-meter gebied gevloerd; de vrije trap ging net over het doel. Vla voor deze actie blesseerde Tico Eckhardt zich. Hij werd vervangen door Nick Voorham. Even later deed Ton Vrieling weer van zich spreken door met een schwalbe een gele kaart te incasseren.

Pas na een half uur spelen kreeg Loosduinen de eerste kans. Tom Vrieling deed voor de derde keer tijdens deze wedstrijd van zich spreken door met een halve volley de keeper bijna te verschalken. Even later was er een terecht afgekeurd doelpunt van S.V. Loosduinen omdat Nemo Verstraten buitenspel stond. En ook Tom Vrieling stond daarna nog een keer buitenspel. Laatste wapenfeit van de eerste helft was de mooie redding van Pieter Blanken op een schot van dichtbij.
Ook de tweede helft bleef rommelig en onzorgvuldig. Op een diepe voorzet, waarop Tyrone Plas goed leek te reageren, maakte een RAS-verdediger hands. De vrije trap op zo'n 20 meter afstand werd onberispelijk door Damian van der Horst via onderkant van de lat in het kruis gejaagd: 1-0. Het was het hoogtepunt van de wedstrijd. Mede door de strijdlust konden de drie punten aan het totaal van S.V. Loosduinen worden toegevoegd. Wel werden er nog een gele kaarten getrokken waardoor Jeroen Rampaart volgende week moet overslaan. Ook ware er nog wissel aan de zijde van Loosduinen: Tyrone Plas en Damian van der Horst werden gewisseld voor respectievelijk Bram Ruwaard en Angelo Holt.

Het heeft er nu alle schijn van dat Loosduinen zich vrij vast heeft genesteld in de groep middenmoters. Rustig achteroverleunen is er echter niet bij, want volgende week wacht Quick Steps.