Afbeelding
(Privéfoto)

Het dorp 6: ‘Het is zover…’

Loosduinen kwam 100 jaar geleden bij Den Haag; een soort samensmelting. Ook werd er een commissie in het leven geroepen. Deze bestaat ook 100 jaar en wordt de Commissie Loosduinen genoemd.
Het proces verliep van een adviescommissie voor land - en tuinbouw, uit 1923, tot de Commissie Groot Loosduinen naar de Commissie Loosduinen in 2023.
Deze commissie wil hier flinke aandacht aan besteden. U allen wordt uitgenodigd om dit met ons te vieren. Je kunt een jaar feest vieren, maar we hebben besloten om dit te beperken. Geld, maar ook de vele vrijwilligers, die je nodig hebt, zijn niet altijd aanwezig.
In een aantal sessies hebben we met bewoners gesproken en hen gevraagd om met ideeën te komen. Ideeën te over - dat is het probleem niet - maar je moet juist de goede krenten uit de pap zien te halen. Dat is trouwens stap 1.
Stap 2 is vooraf bepalen of alles wel uitvoerbaar is. Stap 3 is bedenken wat financieel mogelijk is en dat is geen kleinigheid. Gelukkig hebben we een goede band met ons stadsdeelkantoor, alhoewel deze locatie slecht te vinden is. Zij steunen ons gul, maar er moeten ook andere bronnen worden aangeboord. Dit betekent aan de slag gaan met organisaties en fondsen.
Natuurlijk moet je voldoen aan hun voorwaarden en waar voor ze staan en dat betekent dat we niet overal terecht kunnen. Daarom hebben we hiervoor een specialist in de hand genomen. Als vrijwilliger heb je niet overal tijd voor en weet je niet altijd de weg!
Stap 4 is natuurlijk afhankelijk van 3, maar je moet verder. Er worden initiatieven en ideeën verder uitgewerkt en gepland. Helaas kan niet alles doorgaan en moet je snel schakelen naar iets anders. Soms heeft dit ook te maken met de personen, die je als gast iets wil laten openen, maar hun agenda werkt niet mee.
Stap 5 is de juiste datums vinden en aansluiten bij wat er is en kijken wat er precies nodig is en wat we zelf moeten leveren.
Wat ik alvast kan vertellen is, dat het feest begint op 10 juni en eindigt op 2 juli met enkele uitlopers. Het programma bevat elementen voor jong en oud, voor bewoners van Loosduinen, zogenaamde Peenbuikers en voor bewoners, die net naar Loosduinen zijn verhuisd. Voor iedereen wat wils en alle bewoners zijn welkom.
Een tipje van de sluier: Er komt een schoolvoetbaltoernooi, een tentoonstelling in het Atrium en de bieb, zingen, dansen, cultuur en kunst, eten en drinken, workshops, Montmartre en de Puch, oude auto's en een pintje pikken; alles komt langs. We hebben geen ruimte om een high tea voor onze oudste bewoners te organiseren, maar daarom zetten we een kas neer en daar kan veel voor drie weken!


Noteer alvast de datums!