Een zee van narcissen brengt kleur in Waldeck.
Een zee van narcissen brengt kleur in Waldeck. (Foto: WM)

Lente steekt de kop op in Loosduinen

De lente is officieel begonnen, maar echt lekker weer gaat het deze week nog niet worden. De temperatuur komt dan wel boven de 10 graden uit, de vele regenbuien maken het niet fijn om erop uit te trekken. Voor het echte lentegevoel zijn we momenteel vooral afhankelijk van de voorjaarsbloemen die op veel plekken in Loosduinen de kop opsteken.

Zoals op de Beethovenlaan. Naast de trambaan staan rijen bloeiende narcissen. Ze vormen een gele zee van bloemen die de wijk een vrolijke aanblik geeft. 

Dat het voorjaar is aangebroken, is ook te zien aan de bedrijvigheid op het strand. Beachclub Birds bij Strandslag 2 was vrijdag al open, aan de opbouw van andere strandtenten werd die dag nog hard gewerkt. Ook de strandhuisjes staan er weer, klaar om de gasten te ontvangen. Kortom, nog even en de badplaats, die op dit moment meer weg heeft van een bouwput, is klaar voor het strandseizoen. Om de stroom bezoekers in goede banen te leiden, heeft de gemeente een tijdelijke weg aangelegd die achter het Atlantic Hotel langs loopt. Hierdoor is het mogelijk om zonder noemenswaardige obstakels tegen te komen, het strand te bereiken. Ook voor mensen die minder goed ter been zijn. 


Molenteam De Korenaer weer op volle sterkte

Loosduinen heeft er een molenaar bij. Rob Potter draait de Korenaer - afhankelijk van het weer - voortaan op donderdag en één keer in de maand op zaterdag. Het team wordt verder versterkt met leerling-molenaar Alexander Bruning.

Stichting molen De Korenaer heeft als doelstelling het in orde houden en het laten draaien van de molen. Sinds het overlijden van molenaar Jan Hirs kwam dit neer op de schouders van molenaar Rien Koolstra. Om zijn taak te verlichten ging Stichting molen de Korenaer op zoek naar versterking. Door de komst van Rob Potter en Alexander Bruning die verleden week zijn diploma haalde, hoeft de stichting zich de komende jaren geen zorgen te maken over de bezetting.


Literatuurmuseum vertrekt uit Den Haag

Het Literatuurmuseum verhuist met het Kinderboekenmuseum in 2025 naar Utrecht. Het museum en de gemeente Utrecht hebben een intentieovereenkomst getekend. Het museum is nu nog gevestigd in Den Haag, Omdat het museum het huidige gebouw aan het Prins Willem-Alexanderhof binnen enkele jaren moet verlaten werd een nieuw onderkomen gezocht. Het oog is nu gevallen op Magazijn De Zon, voorheen de plek van de Openbare Bibliotheek en boekhandel Broese. Het museum hoopt daar vanaf 2025 zijn deuren te openen. De Haagse VVD is niet blij met het nieuws en wil de reden van het vertrek weten en ook of het college dit had kunnen voorkomen.

V.l.n.r. Rob Potter, Rien Koolstra en Alexander Bruning.