De documentaire over Peter Zuijderwijk  is bij Barth te zien.
De documentaire over Peter Zuijderwijk is bij Barth te zien. (Foto: PR)

“Laatste Kouwe Tuinder van het Westland” bij Barth

Deze documentaire geeft een portret dat niemand onberoerd laat

Mensen zien ‘m voor de eerste keer. Sommigen zien ‘m voor de tweede keer. En er zijn er ook die ‘m al drie keer gezien hebben. Hoe dan ook; je moet ‘m een keer gezien hebben! De documentaire ‘de laatste kouwe tuinder van het Westland’. Een film die geen mens onberoerd laat. Of je hoofdpersoon Peter Zuijderwijk uit Monster nu wel of niet kent. Of je nu wel of geen Westlander bent. Of je nu wel of niet in zijn kasboek (gevuld met 400 namen van werknemers) staat. De film van documentairemaker Angelo Damen raakt een gevoelige snaar bij heel veel mensen. Omdat iedereen dingen herkent uit zijn of haar eigen leven. Niemand verlaat na afloop de zaal zonder glimlach, blik van herkenning of bewondering voor de manier waarop Zuijderwijk een heel persoonlijke inkijk geeft in zijn leven. Of het nu gaat om het op geheel eigen wijze 42 jaar lang produceren van voedsel, of zijn bijdrage aan de maatschappij.

En daarom krijgt u voor het eerst de kans om dit stukje onvervalste Westlandse historie met eigen ogen te aanschouwen in Poeldijk. De documentaire ‘De laatste kouwe tuinder van het Westland' wordt vrijdagavond 16 juni om 20.00 uur vertoond door Bij Barth in de ontmoetingsruimte van de Bartholomeuskerk. We proberen dat zowel de producer alsook Peter Zuijderwijk aanwezig zullen zijn. De prijs voor deze avond is € 10,-- per persoon, inclusief koffie of thee. Na de film nog een gezellig samenzijn met muziek onder genot van ene hapje en een drankje. 

Aanmelden voor deze filmavond kan vooraf via activiteiten@bijbarth.nl maar u kunt ook aan de deur een toegangskaartje kopen. Vooraf boeken en betalen? Maak uw bijdrage dan over op NL90 RABO 0356 5021 47 ten name van Stichting Vrienden Bij Barth in Poeldijk o.v.v. Filmavond 16 juni en uw naam.


Afbeelding
Afbeelding