Verburch nog in promotierace

Verburch heeft het eerste nacompetitieduel winnend afgesloten. De ploeg van John Zuijderwijk won in Poeldijk met 3-2 van CWO. 

Tekst: Hans Kulk Haaglandenvoetbal.nl

Verburch heeft het eerste nacompetitieduel winnend afgesloten. De ploeg van John Zuijderwijk won in Poeldijk met 3-2 van CWO, dat in de vorige ronde Duindorp SV had uitgeschakeld. De oranjehemden zaten na pakweg zeventien minuten op rozen, nadat Vince van der Knaap (1-0), Tim Uitvlugt (2-0) en opnieuw Vince van der Knaap (3-0) de Westlanders op een comfortabele voorsprong hadden gezet. Niets aan het handje zou je zeggen, maar de bezoekers uit Vlaardingen lieten zich niet zomaar ringeloren. Direct na de 3-0 scoorden zij namelijk de 3-1 en leek een spannend nacompetitieduel aanstaande. Zover kwam het echter niet.

Aansluiting

Twintig minuten voor tijd maakte CWO nog wel de aansluitingstreffer (3-2), maar daarna hield het voor de dan nog tweedeklasser op. Het bleef 3-2 in Poeldijk, waardoor de Vlaardingers afdalen naar de derde klasse. Verburch hoopt die klasse binnen twee weken te kunnen ‘inruilen’ voor de tweede. De eerstvolgende hindernis is HVC’10, dat Lyra met duidelijke cijfers (3-0) terugwees. Plaats van handeling is opnieuw de thuisbasis van Verburch. ‘Sturen’ Zuijderwijk en consorten opnieuw een tweedeklasser naar de derde klasse? Voor de verliezer is het over en uit.