Stan en Parker speelden goed. Stan gaat zelfs naar het NK.
Stan en Parker speelden goed. Stan gaat zelfs naar het NK. (Foto: PR)

Jeugddammer naar NK in Groningen

Afgelopen zaterdag is MDV naar Hoogeveen geweest. Twee jeugdleden, Stan van der Meer en Parker Richardson van de Monsterse damvereniging moesten daar de laatste wedstrijden  spelen om zich te plaatsen voor het N.K aspiranten dat wordt gespeeld in Groningen.

Er waren 23 deelnemers voor 10 plaatsen,, dus de spanning was groot Parker bereikte plaats 15 dit was voor hem een goed resultaat, maar Stan kwam op plaats 10 en had dit te danken aan het feit dat hij zijn laatste partij wist te winnen. Door dit resultaat mag hij in Juni de Monstersedamvereniging vertegenwoordigen. Dan speelt hij een hele week in Groningen en speelt daar 9 wedstrijden. De beste 3 mogen daarna deelnemen aan het E.K. en W.K.

Verder was het afgelopen Donderdag weer druk voor de onderlinge competitie met liefst 12 partijen en enkele verrassingen.

 Frits van der gaag bereikte in een spannende partij tegen de veel sterkere Engelbertus Pronk remise. Dan de remise van Joke van der Meijden die alles zag en gewoon remise speelde tegen Patrick Scheffers,

Stan van Meer won van Gerda van Meijden en blijft door dit resultaat op de eerste plaat staan. Arie Stoorvogel blijft goed volgen door winst op Chiel Ovenvoorde, Gilles van Winkel speelde een sterke partij. Hij speelde zijn schijven direct na voren, maar op het laatst liet hij de remise lopen en verloor van Piet Rozenboom. 


Op 6 April aanvang 19:45 uur is er Paastoernooi voor club- en huisdammers als je dammen leuk vindt kom eens naar Het Vrondel je zal daar geen spijt van krijgen.