Speurtocht naar de deuren.
Speurtocht naar de deuren. (Foto: PR)

Basisschoolleerlingen speuren voor een goed doel 

Op donderdagavond 13 april is er een bijzonder speurtocht uitgezet voor leerlingen van de Monsterse basisscholen langs Monsterse deuren.

De speurtocht gaat over een traject van 4 kilometer. Door mee te doen, steunen de leerlingen het Meander-Huis in Monster.

De speurtocht is een samenwerking tussen de Eerste Westlandse Montessorischool, Rotary Westland-Polanen en het Meander-huis. Alle basisscholen in Monster hebben zich aangesloten bij deze speurtocht. Leerlingen van de Montessorischool hebben de foto’s gemaakt onder leiding van fotograaf Rolf van Koppen. Hij heeft de leerlingen de kneepjes van het vak geleerd.

Voor het thema ‘deuren’ is gekozen omdat er achter iedere deur een verhaal zit. Het verhaal achter de deur van het Meander-huis is dat de verstandelijk beperkte bewoners willen meedoen en een zo gewoon mogelijk leven willen. Ook al moeten ze daarbij geholpen worden. Een van de bewoners van het Meander-huis is bovendien geobsedeerd door deuren. De voordeur van het Meander-huis is natuurlijk onderdeel van de speurtocht. Onderweg wordt daar ook wat lekkers uitgedeeld aan de deelnemers.

De tocht start om 19.00 op twee plekken in Monster: bij basisscholen De Blinkerd, Poelenburgh 1 en De Zeester, Kloosterlaan 4. Daar eindigt de tocht ook. Iedere deelnemer krijgt een boekje met foto's van deuren, die langs de route te vinden zijn. Om 20.00 is het evenement afgelopen. Aanmelden vooraf hoeft niet. Iedereen is van harte uitgenodigd om de tocht mee te lopen.

Afbeelding