Sander van Assen: “Ik heb een enorme passie voor mijn klanten."
Sander van Assen: “Ik heb een enorme passie voor mijn klanten." (Foto: FL)
Contentsamenwerking

‘Lopers Company Westland helemaal mijn eigen winkel geworden’

Algemeen

Hardlopers (en wandelaars) kunnen de komende maanden hun hart ophalen. Na de Halve marathon van Maassluis is het komende zondag de beurt aan de Halve van Midden-Delfland, op 26 maart gevolgd door de Halve van Naaldwijk. Daarna staan er in april en mei enkele mooie marathons op het programma, zoals Rotterdam en Leiden.

door Fred Louter

Wie tijdens deze wedstrijden goed beslagen ten ijs wil komen, is natuurlijk van harte welkom in de winkel van Lopers Company Westland van Sander van Assen. Sander (34) is inmiddels zo’n anderhalf jaar eigenaar van de hardloopwinkel in de Rembrandstraat in Naaldwijk. En dat er in achttien maanden veel kan gebeuren is wel duidelijk. “Na corona kwam het misverstand dat onze winkel zou gaan sluiten,” aldus Sander.

“Dat is gelukkig allemaal achter de rug, want de loop is er letterlijk goed ingekomen. Lopers Company Westland is inmiddels helemaal mijn eigen winkel geworden. Steeds meer hardlopers en wandelaars weten de weg te vinden naar onze winkel. Vorige week mocht ik zelfs nog hardloop- en powerwalk vereniging Thof Running uit Maasland ontvangen. Ook voor hun leden is Lopers Company Westland nu hét adres voor hardloop- en wandelschoenen. Dat zegt al genoeg.”

Passie

Dat de winkel steeds populairder wordt in de regio Westland en omstreken, mag amper verrassend genoemd worden. Sander is – naast zelf ook marathonloper, hij loopt binnenkort in Leiden alweer zijn twaalfde – iemand die zich volledig focust op de wensen en behoeften van zijn bezoekers.

“Ik heb een enorme passie voor mijn klanten, help ze zoals ik zelf ook geholpen zou willen worden. Meer nog dan voorheen kan ik door de overstap naar Lopers Company Westland (de winkel heette voorheen Zier Running, FL) de hardloper én ook wandelaar nog beter voorzien van schoenen, kleding, accessoires, voeding, horloges et cetera. Een voltreffer is ons paradepaardje in het hart van de winkel: een heuse 3D-voetscanner. Daarnaast kan je bij ons een video-analyse van je looptechniek laten maken. Zo krijg je een advies op maat over welke hardloop- of wandelschoen het beste bij je past. Lopers Company Westland noem ik daarom vaak een advieswinkel; die uitgebreide kennis is online uiteraard niet verkrijgbaar.”

Primeur

Sander verkoopt inmiddels schoenen van de bekendste hardloopmerken, vaak ook nog eens voorzien van het revolutionaire carbonsysteem, een concept waarmee via een efficiëntere afzet nóg betere sportprestaties geleverd kunnen worden, lees: snellere tijden kunnen worden gelopen. “We houden de hardloopschoenenmarkt voor zowel de breedtesporter als de ambitieuze hardloper in de

 gaten, volgen alle nieuwe ontwikkelingen op de voet. De meeste modellen hebben we ook gewoon op voorraad. Het is dus zeker de moeite waard om hiernaar te vragen wanneer je schoenen aan vervanging toe zijn of je weer een stapje wilt maken als het gaat om je schoenen.’

Wandelmerken

Ook in de wandelsport maakt Lopers Company Westland letterlijk en figuurlijk grote stappen. In de winkel van Sander vinden wandelaars schoenenmerken die je niet zomaar overal tegenkomt. “Denk maar aan merken als Dolomite, Dachstein, Lomer, Brooks, Stadler en Hoka. Gerenommeerde schoenenmerken, die zich al lang en breed hebben bewezen. Dat heeft Lopers Company Westland zich nog niet helemaal, maar dat moment komt natuurlijk wel steeds dichterbij,” lacht Sander, terwijl hij weer een nieuwe klant tevreden de deur uit ziet wandelen.

Lopers Company Westland

Rembrandtstraat 26

2671 GE

Naaldwijk

0174 622 744

www.loperscompany.nl.