Losse stoeptegel

Vrijdag 27 januari, rond 14.00 uur, liep ik in de Chrysantenstraat in Naaldwijk, vlakbij de voetgangersoversteekplaats. Ik struikelde over een loszittende, uitstekende stoeptegel en ik viel me letterlijk te barsten!

Ik had twee los zittende, scheve boventanden, moest direct naar de noodtandarts en ik heb nog steeds een kapot gezicht, kapotte handen, zere nek en schouders... Ik moest ook direct naar mijn huisarts toe en heb een tetanusinjectie gekregen. Mijn bril is onherstelbaar kapot en ik had een gepeperde tandartsrekening!

Ik heb aan Westland Verstandig gevraagd of ik de Gemeente Westland aansprakelijk kon stellen, maar kennelijk kan dat pas wanneer een stoeptegel 3 centimeter op meer uitsteekt.

Nou, ik wil best een foto maken van de desbetreffende stoeptegel, maar ik weet nu al dat dat géén 3 centimeter was! 3 centimeter is aardig véél ook... zo komt de gemeente er erg gemakkelijk mee weg! Net alsof het minder erg is als je jezelf kapot valt met 1 of 2 centimeter.

Ik wil de Gemeente Westland erop wijzen dat de stoepen hier in Naaldwijk over het algemeen erg slecht zijn onderhouden. Moeten er eerst nog meer valpartijen komen eer men er wat aan gaat doen? Het spreekwoord 'als het kalf verdronken is, dempt men de put', is dan wel héél erg van toepassing.


M.H.I. Duijvestijn,

Naaldwijk