Tom van Veen (rechts) legt aan voor een volgende doelpoging namens SV Honselersdijk in het duel tegen HVV op De Strijphorst. De Westlanders deden met 4-1 winst prima zaken. (Foto: KoosOphorst)

SV Honselersdijk trekt de lijn door met nieuwe zege

Op De Strijphorst kende SV Honselersdijk in de wedstrijd tegen de laag geklasseerde kroonleeuwen van HVV nauwelijks problemen. Na een 2-0 ruststand kon door de thuisclub een 4-1 overwinning worden gevierd. Na deze zege is SV Honselesdijk ook de meest scorende ploeg van de eerste klasse B.
De start was geweldig voor SV Honselersdijk. Binnen het kwartier stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord. HVV werd verrast door de opstelling van SV Honselersdijk met vier aanvallers. Steijn de Bruijn kwam als lopende speler vaak vrij door het midden en aan de rechterkant. Dat resulteerde in de vijfde minuut al tot de 1-0 van De Bruijnn na een assist van Brian Valstar en tien minuten later 2-0 door De Bruijn na een assist Tom van Veen, afgerond met een geplaatste bal in de rechterhoek van keeper Guus Dicke van HVV. Daarna kregen de bezoekers meer vat op het middenveld. De beste kans van HVV in de eerste helft werd door Rik van Schie van de lijn gehaald.

Onzorgvuldigheid

De tweede helft was het opnieuw HVV dat aandrong, maar de aanvallen strandden vaak door onzorgvuldigheid. Toch wist HVV kort na de pauze iets terug te doen. Op het middenveld verspeelde Vince van Hagen de bal aan Alex Burghouwt die oprukte richting strafschopgebied waar Joey Valstar nog een ultieme poging deed om hem af te stoppen. De enkel van Burghouwt werd geraakt en scheidsrechter Lochtenberg floot voor een strafschop. Het buitenkansje voor Conner Coward werd in eerste instantie gehouden door keeper Quinten van der Helm, maar in de rebound was de doelman kansloos: 2-1. HVV dacht dat er vandaag misschien meer te halen viel op sportpark Strijphorst, maar met nog een kwart duel op de klok werd het met de harde werkelijkheid geconfronteerd.Brian Valstar bereikte de geheel vrijstaande Lars Ammerlaan, die eerst nog strandde op de doelman, maar inde rebound had keeper Guus Dicke alsnog het nakijken: 3-1.
Het moegestreden HVV was niet meer bij machte een vuist te maken tegen een geconcentreerd verdedigend SV Honselersdijk. In het laatste kwartier scoorde SV Honselersdijk opnieuw. Na een steekpass van Tom van Veen op de doorgelopen Steyn de Bruijn werd de man van 1-0 en 2-0 randje strafschopgebied onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Lochtenberg kon niets anders doen dan de rode kaart trekken en een vrije trap toekennen. Joey Valstar belastte zich hiermee en knalde de bal langs de muur feilloos in het doel: 4-1. Quinten van der Helm toonde nog zijn kwaliteiten en stopte een penalty van Max van Gijn.