Met de 3-3 eindstand op het scorebord wordt er door HVC'10 en Wilhelmus fel om de bal gestreden aan de Rondgang.
Met de 3-3 eindstand op het scorebord wordt er door HVC'10 en Wilhelmus fel om de bal gestreden aan de Rondgang. (Foto: Ron van Oosten)

HVC'10 bewijst zichzelf een hele slechte dienst

Tweedeklasser HVC'10 heeft zich zaterdag in een matige thuiswedstrijd tegen Wilhelmus uit Den Haag met een 3-3 gelijkspel geen goede dienst bewezen. De match tegen de hekkensluiter van de tweede klasse E leek een uitgelezen gelegenheid om de opmars richting het linker rijtje voort te zetten voor HVC'10. Dat pakte helaas voor de blauwzwarten dus anders uit.

De teleurstelling was na afloop dan ook van het gezicht van trainer Piet Boon af te lezen: " We zijn veel te slap aan de wedstrijd begonnen”.

Na een wat aftastende beginfase was er een eerste uitbraak van Wilhelmus, door aanvoerder Michael van den Bos ten koste van een gele kaart afgebroken. Direct daarna een Hoekse aanval op rechts die strandde in de Haagse defensie. Opvallend was dat scheidsrechter David van Dis terecht het vlagsignaal van zijn Haagse assistent negeerde. Minder gelukkig was de leidsman toen hij een overtreding op Michael van den Bos over het hoofd zag en Cedric Aké de gelegenheid kreeg de 0-1 aan te tekenen.
HVC'10 wankelde en het was aan een prima optreden van de Hoekse doelman Khalid el Menkouzi te danken dat de Hagenaren de voorsprong niet naar 0-2 of 0-3 konden tillen. Pas na een goed half uur spelen kwam HVC wat terug in de wedstrijd. Kyrill Slutskyy schoot hard naast en ook de Haagse doelman Tom Ebens had reddingen in huis. Ebens had echter geen antwoord op een vrije trap van specialist Glenn Boon die met een schitterend schot de Hoekse aanhang in vervoering bracht: 1-1. De 1-2 van de vrijstaande Aké uit een corner betekende voor HVC'10 weer een nieuwe achterstand bij rust.
Na de pauze pakte HVC'10 de zaken energieker aan. Aké zorgde met 1-3 echter voor een domper. Erging vermeend buitenspel aan vooraf, maar protesten leverden niets op.

Piet Boon dirigeerde Michael van den Bos naar voren die met een lob voor 2-3 aansluiting zorgde. Een kleine tien minuten voor tijd viel de Hoekse gelijkmaker. Een corner van invaller Jorno Reurink werd door Kay van den Bos fraai ingekopt: 3 - 3.HVC leek zelfs op weg naar de overwinning, maar zag een onterect vlagsignaal voor een uitbal gehonoreerd.