Keerzijde van medaille

Na de 7-1 thuiszege op Voorschoten'97 liet VELOI zich in de return tegen VUC met 3-2 ringeloren en verzuimde zo te profiteren van de nederlaag van onttroond koploper Die Haghe. Mo Özdemir mist zaterdag de wedstrijd tegen Valken'68 aan de Noordweg. Hij is automatisch geschorst na een tweede gele kaart in de slotfasse tegen VUC, toen 3-2 al op het scorebord stond.
De start was nog geweldig voor VELO met de 0-1 van Irshan Jagbadhan na vier minuten spelen. Een kwartier voor rust maakte VUC gelijk. Prompt na de pauze was het de beurt aan VELO. Roderick Meinema prikte 1-2 binnen. Foutief uitverdedigen van Rens de Vries hielp VUC aan de 2-2 van routinier Jordy Brouwer, die in het laatste kwartier ook 3-2 op zijn naam schreef. VELO ging vervolgens druk in de aanval, maar doelpogingen van Ricky van Mierlo, Tony van den IJssel, Gino van de Water en Joey Kouters leverden niet het gewenste rendement op.