Rick Boers (rechts) heeft na een rode kaart een schikkigsvoorstel van 2 wedstrijden op zak. (Foto: Pieter Vermeer)

FC 's-Gravenzande verliest meer dan alleen de topper in Zeeland

Koploper Kloetinge verloor tot nu toe tweemaal, vorige week tegen SC Feyenoord en eerder van sv Poortugaal. FC 's-Gravenzande slaagde er niet in om de 3-0 zege op ARC een passend vervolg te geven door Kloetinge de eerste thuisnederlaag van het seizoen te bezorgen en zo revanche te nemen voor de thuisnederlaag aan het begin van de competitie toen met 2-3 werd afgesloten.
Een kwartier voor rust schoot Jefry Dijkstra raak voor Koetinge: 1-0. Kyle Doesburg banm niet veel later 2-0 voor zijn rekening. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Bram Sommeling. Zijn vervanger was Pascal Broch. Na rust kwam al snel de 3-0 voorsprong op het scorebord. Na een foutje van doelman Jouvenaar was het Kyle Doesburg die profiteerde. Toch gaf FC 's-Gravenzande zich nog niet gewonnen. Na een uur spelen volgde een treffer uit het boekje. Twan van Meerten gaf vanaf de rechterkant goed voor en vervolgens kon Yuri Westhoff de bal binnentikken. Het gaf nieuwe hoop, maar dat werd ook al snl getemperd na een rode kaart voor Rick Boers met nog een kwart wedstrijd te spelen. Een schot van Daan van Unen werd door de verdediging van de thuisploeg goed geblokt en Frank Broos zag de bal voorlangs gaan. Het aandringen van FC 's-Gravenzande leverde niets meer op. Kloetinge profiteerde van de extra ruimte die het kreeg. Invaller Dook van den Berg sprintte na een snelle uitbraak vanaf de middenlijn richting doel en rondde prima af: 4-1.