Jaïr zoals hij er in 1995 uitzag.
Jaïr zoals hij er in 1995 uitzag. (Foto: Politie)

Nog steeds getuigen verdwijning gezocht

Wie was er op 4 augustus 1995 op Monsterse strand?

In het onderzoek naar de verdwijning van het jongetje Jaïr Soares komt de Peter R. de Vries Foundation graag in contact met mensen die op 4 augustus 1995 op het strand in Monster waren.

De toen 7-jarige Soares verdween op die dag tijdens een bezoek aan het Monsterse strand. Dit gebeurde iets voor 17.30 uur tijdens het tikkertje spelen buiten bij een strandtent, terwijl de vader van het gezin binnen een frietje bestelde. Nadat de politie was ingelicht, werd een grote zoekactie gestart op het Zuid-Hollandse strand en in de duinen. Er is nooit meer iets van het jongetje gehoord of gevonden.

Enkele jaren geleden is het onderzoek heropend als zogenoemde cold case-zaak en sinds 2022 vraagt ook de Peter R. de Vries Foundation aandacht voor de zaak. Er wordt zelfs 250.000 euro uitgeloofd aan de persoon die voor 4 februari 2023 met de gouden tip komt. Een flyeractie die verleden jaar in Monster werd gehouden en ook landelijke aandacht kreeg, leverde tientallen tips op, maar nog niet de gouden tip. Ook het verspreiden van een verouderingsfoto  bracht nog geen resultaat.



Jaïr zou er nu zo uit kunnen zien.