Afbeelding
(Foto: gemeente Den Haag)

Lentekriebels

Misschien nog een beetje vroeg, maar zo in de voorjaarsvakantie en met de krokusjes op veel plekken alweer zichtbaar in de stad, heb ik al wel een beetje lentekriebels. ’s Morgens weer met daglicht naar werk bijvoorbeeld, met iets lekkerder weer aan het sporten of aan de zijlijn, kleine dingen stemmen al gelukkig na de donkere maanden. En dan helpt het natuurlijk dat er weer allerlei mooie activiteiten worden georganiseerd in ons stadsdeel. 

Zo mocht ik vorige week de nieuwe locatie voor het Centrum Jeugd en Gezin openen aan de Kleine Keizer 3. Best gek om te zien hoe de oude trouwzaal nu een consultatiebureau is, maar je wordt wel blij van deze plek. En van de gezelligheid tijdens de opening uiteraard. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar nu hebben we gezinsgerichte en wijkgerichte zorg bij elkaar voor iedereen uit Loosduinen. En naast de bibliotheek en het stadsdeelkantoor, een belangrijke nieuwe plek voor ons allemaal. 

BuurtBakkie stond kortgeleden op de Walnootstraat. De communitybuilder deelde daar samen met mensen van HaagWonen en de opbouwwerker van Wijkz koffie uit aan mensen uit de Notenbuurt. Er ontstonden mooie gesprekken. De grootste klachten bleken over zwerfafval te gaan, dat herkennen we allemaal vrees ik. Maar verder kwam er vooral uit dat mensen met veel plezier in de Notenbuurt wonen. Mag ook wel eens gezegd worden.  

Over zwerfafval gesproken: De Schoonste Straatverkiezing is net geweest en vanuit Loosduinen is de J.C. van der Lansstraat uit Houtwijk in de prijzen gevallen. Hulde!! Deze week wordt er lekker gevoetbald in Bokkefort door jongens en meiden van 9 tot 15 jaar tijdens het Streetsport Voetbaltoernooi 6vs6 van SWSDH. Afgelopen donderdag zijn initiatiefnemers van sociale projecten in Wijkcentrum De Henneberg geholpen door diverse fondsen. Dank PEP Den Haag en Fonds1818 voor de fijne samenwerking met Stadsdeel Loosduinen, ik ben benieuwd wat voor mooie nieuwe dingen hier weer uit gaan komen. Misschien klink ik met mijn lentekriebels alsof ik al een beetje de zomer in mijn bol heb. Het zal vast door het vakantiegevoel komen dat deze Voorjaarsvakantie geeft. Geniet van deze week en tot snel!