Redders van de KNRM maken kerstbroden klaar voor transport naar een schip.
Redders van de KNRM maken kerstbroden klaar voor transport naar een schip. (Foto: KNRM)

Redders brachten weer Kerstbroden

Het hele jaar door komen de vrijwillige reddingbootbemanningen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in de ankergebieden voor de Hollandse kust. Meestal om zieken en gewonden van boord te halen. Zaterdag 24 december combineerden de vrijwillige redders van KNRM-reddingstations Hoek van Holland en Ter Heijde samen hun laatste oefening van het jaar met het uitdelen van kerstbroden bij voor anker liggende schepen.

De zeelui die aan boord van ankerliggers verblijven, is het niet gegeven om kerst in familiekring te vieren. Om wat afleiding te organiseren combineren de vrijwilligers van de KNRM-station Ter Heijde hun wekelijkse oefentocht met het bezorgen van kerstbroden en de daarbij behorende tekeningen gemaakt door kinderen van de basisschool De Blinkerd in Monster.

Uit voorgaande jaren weten de vrijwilligers dat de kerstbroden, dit jaar beschikbaar gesteld door International Food Services, Shipko, Koolwijk Shipstores en Total Ship Supply enthousiast worden ontvangen door de bemanningsleden van de voor anker liggende schepen.