De Hoekse Senior String Band speelt bekende country songs.
De Hoekse Senior String Band speelt bekende country songs. (Foto: PR)

Countrymuziek in Cultuurschuur

De Hoekse Senior String Band speelt op zondagmiddag 8 januari in de Cultuurschuur in Monster.

Ze brengen dan het programma Country Treasures. De band uit Hoek van Holland speelde er afgelopen najaar al een keer, maar toen moest een van de bandleden door corona verstek laten gaan. Nu hoopt de band aan te treden in de complete bezetting en met het volledige programma.

Bekende countrysongs

Country Treasures is een programma met allemaal bekende countrysongs die ook in Nederland de weg naar een breed publiek hebben gevonden. Het zijn nummers die nog geregeld voorbijkomen in radioprogramma’s en die u waarschijnlijk wel kan meezingen. Daar helpt de band u bij met een presentatie met teksten van refreinen. Er zijn ook foto’s en filmpjes bij de songs en de band vertelt tussendoor iets over het ontstaan van de nummers. De Senior String Band brengt naast instrumenten die je meestal in bands aantreft, zoals drums, bas en gitaar, ook specifieke countryinstrumenten mee zoals banjo, fiddle en autoharp.

Aanvang en reserveren

Het concert van de Senior String Band op zondagmiddag 8 januari 2023 begint om 16.00 uur. De Cultuurschuur is te vinden aan de Zwartendijk 11 in Monster. Kaarten kosten € 10 per persoon. Dat is inclusief koffie of thee bij aankomst en een drankje in de pauze. Reserveren kan via de agenda op de website www.cultuurschuur.nl.