Jaarwisseling Monster rustig verlopen

De jaarwisseling in Monster is, voor zo ver bekend, rustig verlopen. Wel werd er de gehele oudejaarsdag vuurwerk afgestoken met het hoogtepunt rond middernacht, maar grote incidenten lijken zich niet hebben voorgedaan. In veel straten kwamen buurtbewoners bij elkaar rond een vuurton om elke het beste te wensen voor 2023 en vuurwerk af te steken.

Op andere plekken in Westland vonden wel ongeregeldheden plaats. In 's-Gravenzande greep het parate peloton van de politie snel in toe er bij het skatepark zwaar vuurwerk werd afgestoken. Hiermee werd langdurige overlast voorkomen.

In Maasdijk moest de ME in actie komen toen er bij een grasveld aan de Tuindersweg erg zwaar vuurwerk werd afgestoken, Er werd zelfs een molotovcocktail gegooid.

Ook in Honselersdijk moest de ME in actie komen. De brandweer wilde een vreugdevuur blussen waarbij omstanders dat trachtten te voorkomen. De politie greep in en verrichtte diverse arrestaties.


De Spoed Eisende Hulp van de diverse ziekenhuizen in de regio zagen ded rukte, in vergelijking met de afgelopen twee jaar, toen er een algeheel voorwerkverbod was, toenemen.


Het Westeinde ziekenhuis telde oudejaarsnacht veertien gewonden door vuurwerk. Verwondingen waren divers: Handen, ogen en oren. Eén persoon verloor een vinger door vuurwerk en moest worden geopereerd.


Het Haga ziekenhuis liet weten 14 vuurwerkslachtoffers op de Spoed Eisende Hulp behandeld te hebben. Negen mensen hadden een alcohol- of drugsvergiftiging, terwijl twee mensen slachtoffer werden van een geweldsdelict.