‘Wild Westland’ van de Amazing Stroopwafels staat op nummer 1.
‘Wild Westland’ van de Amazing Stroopwafels staat op nummer 1. (Foto: PR)

‘Wild Westland’ op nummer 1 in WOS 50

Het nummer ‘Wild Westland’ van de Amazing Stroopwafels staat dit jaar bovenaan in de WOS 50, zo heeft het publiek bepaald. Eind 2021 was dat liedje gestegen van 10 naar 2.

In ‘Wild Westland’, dat stamt uit 1991 en is geschreven door de Vlaardingse frontman Wim Kerkhof, wordt op hilarische wijze de innovatiekracht van de glastuinbouw bezongen.

Hiermee is ‘Den Hoorn’ van de Maxima’s na twee jaar van de troon gestoten. Zij moeten nu genoegen nemen met de derde plaats, want acteur en presentator Nico Meijer is dit jaar van 5 naar 2 gestegen met het populaire meezinglied ‘Van Wie Ben Jij Er 1?’ 

De hoogste binnenkomer, op nummer 8, is van de nieuwe streekband Yachtwerk met hun dit jaar uitgekomen debuutnummer ‘Lorraine'. Het kort daarna door Yachtwerk gelanceerde ‘Cherry Coke' komt binnen op de tiende plaats. Met zes noteringen in de lijst (vorig jaar nog tien) blijven de Kromme Jongens hofleverancier van de WOS 50. De nieuwe ranglijst is vrijdagmiddag bekendgemaakt in de uitzending van WOS Radio. Er zijn door het publiek bijna 4.500 stemmen uitgebracht. De WOS 50 omvat uitsluitend nummers die door streekartiesten zijn opgenomen of de streek als onderwerp hebben.