Afbeelding
(Foto: Esther Kouwenhoven)
update

Kom in de Kas Westland 2023 in Honselersdijk

Algemeen

De 45e editie van Kom in de Kas Westland vindt op zaterdag 1 en zondag 2 april in 2023 plaats aan de Harteveldlaan in Honselersdijk.

Kom in de Kas staat dit jaar in het teken van ‘Groene Liefde’. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Het evenement vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 april. Bezoekers kunnen al het moois wat de glastuinbouwsector te bieden heeft, van groenten en fruit tot planten en bloemen, ontdekken onder de kas. In regio Westland openen twaalf bedrijven hun deuren voor het publiek. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Westlandse deelnemers Kom in de Kas 2023

Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers het aanpakken. De inzet van aardwarmte, maatregelen om het gebruik van water te beperken en de kas te voorzien van ledverlichting maakt dat producten milieubewust en duurzaam worden gekweekt. Bezoekers kunnen zien hoe diverse soorten potplanten, perkgoed, bloemen maar ook groenten worden geteeld. Regio Westland loopt op het gebied van energietransitie voorop. Zo is HB Energy BV een clusterbedrijf met 3 Warmte-Kracht-Koppeling installaties (WKK’s) en is energieleverancier van stroom en warmte voor diverse bedrijven.

Activiteiten tijdens Kom in de Kas 2023

Er worden ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Kinderen kunnen mee doen aan een quiz, kleurwedstrijd, en springen op een springkussen. Ook is er een schminkteam en een clown aanwezig.

Over Kom in de Kas Westland

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2023 voor de 45e keer georganiseerd. In de regio Westland nemen twaalf bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 1 en zondag 2 april. Gratis parkeren kan bij Bloemenveiling Royal Flora Holland (Middelbroekweg 29, 2675 KB Honselersdijk), van daaruit rijden gratis pendelbussen naar de bedrijven. Bezoekers met een invalidenkaart kunnen zich van tevoren melden via secretariaat.westland@komindekas.nl. Het advies is om op de fiets te komen.